Home / Ostatné / Zaujímavosti / Zametanie veľkých plôch ide aj bez veľkej námahy. Treba na to len vhodnú techniku

Zametanie veľkých plôch ide aj bez veľkej námahy. Treba na to len vhodnú techniku

s8-lobbyUrčite nám dáte za pravdu, že občas je aj vo vašej domácnosti veľmi náročné udržať čistotu. Čo však majú robiť prevádzkovatelia obrovských komerčných či priemyselných plôch, kde je potrebné sa starať o stovky či dokonca tisíce metrov štvorcových podlahových plôch? Určite sa nemôžu spoliehať len na bežné ručné upratovanie, ale využívať profesionálnu techniku. A medzi ňu patria aj zametacie stroje.

Najmä v obchodných reťazcoch ste už nejedenkrát videli praktické a spratné zariadenia, ktoré ich obsluhe výrazne uľahčovali upratovanie podlahy. Tá totiž musí byť z hygienických dôvodov čistá, a to nielen v obchodoch, ale aj vo väčšine výrobných hál. Na ich údržbu sa využíva kombinácia viacerých poloautomatických čistiacich zariadení tvorená zvyčajne zametacími a umývacími strojmi.

Zametacie stroje s chodiacou obsluhou

Zametacie stroje môžu mať z hľadiska ich formy a spôsobu ovládania dva základné prevedenia. Tým jednoduchším sú zametacie stroje s chodiacou obsluhou, ktorých obslužný personál za týmito zariadeniami kráča a zároveň ich ovláda. Sú konštruované na akýkoľvek povrch, a preto je ich použitie prakticky univerzálne. Stačí ich len náležite nastaviť. Samozrejme, tieto zariadenia pracujú bez akýchkoľvek káblov, a to zvyčajne na batériu. Avšak, stále na trhu nájdeme aj mechanicky poháňané zametacie stroje s oveľa vylepšeným fungovaním, než bolo pri tých, ktoré si pamätáme z dôb socializmu.

Komfortné riešenie pre obrovské priestory

Vyšším levelom čistiacej techniky určenej na zametanie veľkometrážnych priestorov sú zametacie stroje so sediacou obsluhou. Na ich ovládanie je potrebný špeciálne vyškolený človek, ktorý daný stroj šoféruje a zároveň môže prevádzať potrebné nastavenia vzhľadom na charakter priestoru a iné špecifické podmienky. Zatiaľ čo zametacie stroje s chodiacou obsluhou sú vhodné aj pre menšie obchodné prevádzky, tieto využívajú prakticky len veľké spoločnosti. Napriek ich vyššej cene však poskytujú prvotriednu službu, no hlavne, obrovské uľahčenie rutinnej záležitosti, akou je upratovanie.