Home / Bývanie / Nerezové komíny predurčené na rekonštrukciu starých komínových systémov

Nerezové komíny predurčené na rekonštrukciu starých komínových systémov

Síce sa vám rekonštrukcia starého komína môže zdať ako náročný proces, ktorý naruší na niekoľko dní chod celej domácnosti, v skutočnosti to tak vôbec nemusí byť. Záleží len na tom, aký komínový systém si vyberiete. Práve na rekonštrukcie sú priam predurčené nerezové komíny, pretože ich postaviate rýchlo a aj bez búrania starého komína.

nerezovy-komin

Nízka hmotnosť, ktorá si nevyžaduje základ

Nerezové komíny sú veľmi ľahké, a preto si nevyžadujú prakticky žiadne kotvenie. Odpadá teda výstavba základu, na ktorom komín bežne stojí. Vďaka tomu je možné komín vystavať aj mimo domu, konkrétne na jeho fasáde prostredníctvom niekoľkých spojovacích prvkov. Následne už stačí novému komínu prispôsobiť len rúru na splodiny od kotla a môžete začať vykurovať. Avšak, zvoliť môžete aj tradičnú formu výstavby a komín osadiť do centra domu. Ani vtedy ale nemusíte okolie rúry murovať, keďže nerezový komín v atraktívnom farebnom prevedení bude pôsobiť aj ako zaujímavý prvok interiéru.

Všetko v jednej komínovej rúre

Absencia základu však nie je jedinou výhodou nerezových komínov. Ich konštrukciu môžeme pokojne prirovnať ku skladačke, ktorú stačí len zložiť a komín je postavený. Nerezový komínový systém sa totiž neskladá zo samostatných troch zložiek – komínová rúra, izolácia a obstavba, ale všetky spája do jednej spoločnej rúry. Dokonca aj veľmi tenkú, no účinnú izoláciu, preto sa nemusíte báť vnútorného rosenia komína, aj keď sa nachádza priamo na fasáde domu. Systém 3 v 1 urýchľuje výstavbu, ktorá tak môže byť hotová už do pár hodín.

Nerezové komíny sú vhodné pre všetky kotly a palivá

Nerezový komín si zachováva bežné vlastnosti šamotových či keramických. A to ľahké čistenie, dobrý ťah a vysokú životnosť. Navyše, je univerzálny z hľadiska kompatibility s kotlami a používanými palivami. Napriek tomu sú nerezové komíny priam predurčené pre kotly na plyn, a to aj pre tie využívajúce spalinovú technológiu.

Ak aj vás zaujali výhody nerezových komínov a rozhodli ste sa práve tento systém použiť na rekonštrukciu vášho komína, navštívte stránku špecialistu KominyZop.sk, kde si ich dokážete objednať za zaujímavú cenu.