Home / Bývanie / Ako varia hipsteri?

Ako varia hipsteri?

Pojmom hipster sa označujú príslušníci subkultúry, ktorí sa snažia vystupovať čo možno najviac nezávisle. Ich cieľom je originalita v názoroch, myslení, konaní a samozrejme obliekaní. Dlhé pestované brady, flanelové košele, traky či old school saká – aj podľa tohto ich na ulici môžete identifikovať.

Hipsteri sa ale nevyskytujú len v kaviarňach a na koncertoch alternatívnych kapiel. Ako každý normálny človek, aj príslušník tejto subkultúry musí z niečoho žiť. A to znamená, že aj jesť. Nazrite s nami pomedzi hrnce do kuchyne hipsterov a pozrite sa na to ako varia.

Varenie – ľahké, rýchle, moderné

Hipsteri sledujú módne trendy nie len v obliekaní, ale aj vo varení. Preto by ste v ich kuchynskom repertoári asi knedlo-vepřo-zelo nenašli. Hoci, česť výnimkám. Čím menej cukru a čím viac dobrého vína a ľahkých jedál, tým lepšie. Hipsteri sa snažia žiť moderne, preto do panvice len tak niečo nenahádžu. Trendom je rozmanitá svetová kuchyňa a „modernosť“ zase hlavným heslom.

Kuchynský riad – spomienky na cestovanie

Veľkou záľubou hipsterov býva cestovanie. Spoznávaniu nových krajín a kultúr venuje táto sorta mladých ľudí naozaj mnoho času. A, samozrejme, pri tom nezabúda ani na suveníry. Tie však nie sú hocijaké. Svoj kuchynský riad  hipster pravidelne obohacuje o štýlové hrnčeky a tanieriky z miestnych starožitníctiev.

Stolovanie – tiež by malo byť štýlové

Servírovaniu a stolovaniu ako takému venujú hipsteri patričnú pozornosť. Keďže ide prevažne o technicky zdatných ľudí vo veku 20 – 30 rokov, takmer každý z nich funguje na sociálnej sieti. Mnohí však majú vlastné blogy, kde sa neváhajú pochváliť fotkami z rôznych príležitostí, ale aj bežného života. Príprava jedál je aktuálne v móde a hipsteri tento trend reflektujú. Aj preto fotka dobrého jedla s príslušným popisom jednoducho nesmie chýbať.