Home / Návody / Bezpečná jazda počas zimy? Samozrejme, že sa to dá!

Bezpečná jazda počas zimy? Samozrejme, že sa to dá!

Pre vodičov je zimné obdobie takpovediac nebezpečné. Určite ste zaznamenali množstvo nehôd, ktoré sa v poslednej dobe udiali, a to pochopiteľne nechce zažiť nikto z nás. Zamysleli ste sa nad tým, prečo sa to vlastne stalo? Nedodržal vodič predpísanú rýchlosť, dostal na ceste šmyk alebo nemal prezuté letné pneumatiky za zimné? Dôvodov môže byť samozrejme mnoho, no poďme si v krátkosti povedať, prečo sú zimné pneu také dôležité.

Zimné pneu, s ktorými sa nemusíte báť jazdiť!

Zimné pneumatiky majú na rozdiel od tých letných úplne iné konštrukčné vlastnosti a parametre, a práve preto je nevyhnutné, aby ste zimné pneu používali v zime a letné zase v lete. Čo sa týka zimných pneu, tie sú svojim vyhotovením prispôsobené zľadovatenému a zasneženému povrchu cesty, čiže tento rozdiel môžete pocítiť už počas samotnej jazdy. Ak je teplota na teplomere nižšia ako 7 stupňov Celzia, zbystrite pozornosť a prezúvajte! V tomto momente sa zimné pneumatiky nadmerne neopotrebúvajú a sú pre vás bezpečnejšie ako letné. Ak by ste tento fakt odignorovali, vaša jazda by bola neistá, no predovšetkým nebezpečná, keďže by ste ohrozovali seba aj ostatných. Životnosť zimných pneumatík je približne 4 až 5 rokov, no je to skôr individuálne. Všetko záleží od starostlivosti, ale aj od toho, ako často v zime jazdíte.

Vyberte si zo širokej ponuky zimných pneumatík

Pýtate sa, kde kúpiť najlacnejšie pneumatiky, ktoré však budú kvalitné, spoľahlivé a predovšetkým bezpečné? E-shop: www.pneumatiky.sk ponúka širokú škálu zimných aj letných pneu tých najlepších značiek, ktoré vám zaručia pohodlnú jazdu v každom ročnom období. Buďte aj vy zodpovedným vodičom, ktorému záleží na živote seba a ostatných a neignorujte túto dôležitú skutočnosť, ktorá si už „vypýtala“ mnoho životov.