Home / Ostatné / Zaujímavosti / S elektronickým ohradníkom Reedog vám už pes neutečie

S elektronickým ohradníkom Reedog vám už pes neutečie

V súčasnej dobe sa veľa majiteľov psov stretáva s tým, že ich štvornohý miláčik zo záhrady uteká. Z tohto dôvodu sa do popredia dostávajú elektronické ohradníky, ktoré udržia psa vo vymedzenom priestore. Toto riešenie nachádza uplatnenie aj v prípade, že nechcete, aby si pes urobil hracie ihrisko z vašich upravených záhonov. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na značku Reedog, ktorá je v tejto oblasti skutočným odborníkom.

Ceny elektronických ohradníkov sa rôznia, pričom záleží na tom, či je jeho súčasťou aj výcvikový obojok alebo nie. Značka Reedog, ktorá je v kynológii veľmi obľúbená, ponúka dva druhy ohradníkov, o ktorých si teraz povieme viac podrobností.

Reedog FX-500 s výcvikovým obojkom

Prvým modelom je Reedog FX-500, často označovaný ako “dva v jednom”. Znamená to teda, že tento set kombinuje výcvikový obojok a ohradník v jednom. So zariadením vám chlpáč neutečie zo záhrady, zároveň ho môžete cvičiť pri vychádzke. Obojok sa vyznačuje hneď niekoľkými funkciami, a to vibráciou, zvukom a impulzom.

Občas sa stane, že pes skočí do vody, pretože sa chce v horúcich letných dňoch ochladiť. Výhodou je, že nemusíte obojok dávať dole, pretože je vodeodolný. Dôležitým parametrom je dosah obojku, ktorý u značky Reedog činí až jeden kilometer.

Reedog FX-300 bez výcvikového obojku

Druhým modelom je Reedog FX-300, čo je len elektronický ohradník bez výcvikového obojku. Absencia obojku sa podpisuje aj na nižšej obstarávacej cene. Elektronický ohradník upozorňuje psa zvukom a impulzmi, že prekračuje hranicu. Pes má na krku obojok, ktorý v prípade priblíženia sa k ohradníku začne vysielať zvuk a impulzy v troch úrovniach. Obojok funguje len v kombinácii s ohradníkom, a tak sa nedá použiť ako výcvikový.

Ak nechcete mať zničený plot či záhradu, elektronický ohradník je ideálnym riešením.