Home / Technika / Ako byť o krok pred zlodejmi? GPS lokátor (nielen) do auta ochráni viac!

Ako byť o krok pred zlodejmi? GPS lokátor (nielen) do auta ochráni viac!

Každý deň sme svedkami niekoľkých krádeží áut. Možno ste boli aj vy svedkami práve takejto nepríjemnej udalosti vo svojom okolí. A je možné, že ste to už zažili aj na vlastnej koži. Nech je pravda aká je, šikovných zlodejov je čoraz viacej a nikdy nevieme, kedy sa im zapáči práve naše auto alebo iný druh majetku. Dnes však existuje možnosť, ako účinne ochrániť svoj majetok.

Ako funguje zabezpečovací systém cez GPS?

V prípade využívaného zabezpečovacieho systému je potrebná inštalácia osobitného zabezpečovacieho zariadenia na skrytom mieste (napríklad v ktoromkoľvek type auta). Význam tohto zariadenia spočíva v tom, že pracuje pomocou GPS a tým získava súradnice o aktuálnej pozícii auta, ktoré posiela prostredníctvom GSM na hlavný server. Jedná sa o spôsob, ako sa zaznamenáva každý pohyb a zmena polohy sledovaného a monitorovaného auta. Výhodou je, že takýto systém pracuje aj v prípade zhoršenia signálu. Znamená to, že dokáže pracovať bez problémov aj na miestach, kde iné bežné zariadenia ako napríklad autorádio, či mobil, mávajú problém so signálom (napríklad v podzemných parkoviskách, garážach). V prípade vážneho poškodenia zariadenia to ako posledné odošle správu o poslednej pozícii (smere) práve na server aj so správou o poškodení zariadenia. Takto dostane monitorovacia spoločnosť informáciu o tejto záležitosti a ihneď môže zakročiť (najčastejšie poslaním zásahovej jednotky na aktuálne miesto) a prešetriť polohu samotného auta (alebo iného majetku).

Čo je to “GPS lokátor” do auta?

GPS lokátor do auta je zabezpečovacím zariadením, ktoré sa využíva na zistenie aktuálnej polohy vozidla práve pomocou GPS súradníc. Samotný zabezpečovací systém automaticky odošle užívateľovi SMS správu s odkazom na internetové mapy a tak je možné sa jednoducho pozrieť na aktuálnu pozíciu vozidla vo svojom telefóne. Celé zariadenie na monitorovanie vozidla (vozidiel) je vo veľkosti malej nevýraznej škatuľky, ktorá sa do vozidla inštaluje zakaždým na odlišné miesto. V zásade pri tomto zariadení platí, že GPS a GSM technológie zisťujú aktuálnu polohu a umožňujú jej poslanie na server. Práve kvôli tejto funkcii je možné zariadenie využiť okrem zabezpečovacích služieb pre vozidlá aj na iné účely. Príkladom je tvorba automatickej knihy jázd s možnosťou online sledovania vozidla v reálnom čase. Okrem toho môže byť súčasťou aj vytvárania zápisov či merania odjazdených kilometrov, rátania spotreby a samotnej analýzy jednotlivých zápisov. Na tejto stránke nájdete práve takýto typ GPS lokátora.

Zabezpečovacie zariadenia a systémy či služby prostredníctvom GPS začínajú mať čoraz väčší význam v súčasnom svete. Bohužiaľ krádeže áut budú stále súčasťou nášho života. Môžeme sa však voči nim brániť lepšie ako doposiaľ. Napríklad práve zabezpečovacím zariadením (lokátorom) do auta. Takto je možné sa viac spoľahnúť na účinnejšie a rýchlejšie vyhľadanie svojho strateného majetku. Buďte o krok pred zlodejmi!