Home / Cestovanie / Ako tráviť voľný čas na Liptove

Ako tráviť voľný čas na Liptove

Človek by si mal dopriať odpočinok počas celého roka a nie len na jeden týždeň v lete. Taktiež netreba stále za oddychom cestovať iba do zahraničia. Na Slovensku máme tiež množstvo miest, kde je krásne a dá sa relaxovať. Napríklad taká dovolenka na Liptove ponúka všetko, čo človek potrebuje. Nudiť sa tu nebudete dokonca ani vo cez zimu.

Milovníci zimných športov si môžu do sýtosti zalyžovať v lyžiarskych strediskách Jasná – Chopok, Ski Park Ružomberok, FUN Park Žiarce či na populárnych Donovaloch. Taktiež sa tu nachádza aj množstvo bežeckých tratí pre bežkárov. Po dobrej lyžovačke padne vhod poriadny wellness. Ten si možete  dopriať v Aquaparku Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši.

Počas celého roka tu je k dispozícií 7 bazénov, 9 tobogánov a 17 sáun, takže nudiť sa tu rozhodne nebudete. Výbornou alternatívou k Tatralandii je aj aquapark Gino Paradise Bešeňová. Ten svojím návštevníkom ponúka najdlhší tobogán na Slovensku či 30m vysokú tobogánovú vežu. Samozrejmosťou v aquaparku sú aj termálne pramene. Nakoľko Bešeňová sa nachádza kúsok od mesta Ružomberok, odporúčame vám na ubytovanie využiť apartmány v Hrabove či hotel vo Veľkej Fatre.

Okrem lyžovania či kúpania ponúka región Liptova aj množstvo iných možností. Z voľnočasových aktivít vám odporúčame Kart centrum Liptov, kde si môžete z chuti zapretekať na motokárach. Ľudí, čo majú radi adrenalín, poteší Liptov Laser aréna, kde si môžu vyskúšať prestrelku pomocou laserových zbraní.

Taktiež je tu možnosť povoziť sa na vrtuľníku, ktorý letí priemernou rýchlosťou 180 km/hod a odvezie až troch ľudí naraz. Úplne novou adrenalínovou atrakciou je Hurricane Factory Tatralandia. Je to simulátor voľného pádu, ktorý vás vo veternom tunely vynesie do výšky 17m pomocou prúdenia vzduchu rýchlosťou až 270 km/hod. Atrakcia je vhodná pre všetky osoby od 5 do 100 rokov, ktoré spĺňajú fyzické predpoklady. Pre najmenších odporúčame na Liptove ZOO kontakt, kde môžu pohladkať a nakŕmiť rôzne druhy zvieratiek.