Home / Zdravie / Kam sa vybrať oddychovať počas predĺženého víkendu?

Kam sa vybrať oddychovať počas predĺženého víkendu?

Každému padne občas vhod dopriať si voľno na viac než dva dni, ktoré ponúka štandardný víkend, a vybrať sa niekde na zaujímavé miesto stráviť víkend predĺžený. Práve ten prináša ideálnu možnosť, ako zrelaxovať, dobiť sa novou energiou tak, aby sme bežné životné úlohy zvládali lepšie, než doteraz. Takisto je predĺžený víkend príležitosťou na utuženie vzťahu s partnerom. Kam sa naň ale vybrať?

Väčšina ľudí volí na predĺžený víkend miesta na Slovensku, prípadne v Českej republike, kde sa dokážu rýchlo dopraviť autom, prípadne verejnou dopravou. Top destináciou Slovenska sú rozhodne Tatry. Tam sa ľudia vyberajú v aktuálnom období najmä za lyžovačkou, ktorá sa pravdepodobne definitívne zavŕši okolo Veľkej noci. Potom záujem o Tatry na chvíľku opadne až do letnej turistickej sezóny ideálnej na horskú turistiku.

Láka vás sladké ničnerobenie vo wellness či kúpeľoch?

Nie každého však láka víkend strávený v horách športovaním či výstupmi na vrcholy. Veľa ľudí si chce cez predĺžený víkend oddýchnuť, ideálne hýčkaním svojho tela vo wellness. Dokonale zrelaxovať v bazéne, v saune s čerešničkou na torte v podobe masáže či špeciálnej procedúry. Za oddychom vo wellness môžete ísť nielen do vychýrených slovenských kúpeľných miest či wellness hotelov, ale aj do legendárneho českého kúpeľného mesta, ktoré sa nachádza len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc.

Tušíte správne, ak ste za toto mesto typovali Luhačovice. Ich dávna sláva neupadla do histórie, ale naopak, mesto sa neustále rozvíja a turistom prináša množstvo zaujímavých wellness a kúpeľných hotelov. Jedným z nich je napríklad wellness hotel Augustínsky dúm, ktorý spája atraktívne prostredie luxusného hotela s vynikajúcimi relaxačnými aktivitami. Večer sa môžete vydať na prechádzku nočným kúpeľným mestom, ktorá má aj dnes svoje obrovské čaro.