Home / Ostatné / Zaujímavosti / Pripravte sa na konferenciu aj banket

Pripravte sa na konferenciu aj banket

Na dobrý chod vašej prevádzky nestačí zamestnávať kvalifikovaný personál v kuchyni či za barovým pultom. Pokiaľ túžite pred svojimi klientmi zažiariť a prilákať ich k sebe ešte viac, zamyslite sa nad usporadúvaním konferencií či banketov. Poradíme vám, aký nábytok si k tomu zaobstarať.

Moderný konferenčný nábytok

Poslúžiť hosťom niečím viac, ako je len šálka kávy či teplý obed, sa ráta. Mnohé spoločnosti vyhľadávajú stravovacie zariadenia, v ktorých by svojim zamestnancom mohli poskytnúť odborný výcvik alebo usporadúvať konferencie. Ak vám to priestor vo vašej reštaurácii alebo hoteli umožňuje, venujte dôkladnú pozornosť konferenčnému nábytku. Zákazník odhalí nevkusné vybavenie podniku, a hoci je kuchyňa skvelá, radšej sa vám tak či onak vyhne.

Zaskvieť sa však môžete modernými konferenčnými stolmi a stoličkami. Konferenčným stoličkám sa často povie aj banketové, pretože sa dajú využiť aj pri príležitosti konania banketov. Zoženiete ich v rozmanitých prevedeniach, pričom cenovo najvýhodnejšie sú tie, čo majú kostru z ocele. Jej povrch sa ošetruje olejovou farbou, čím sa zabezpečí nielen odolnosť, ale aj ľahká údržba a lesk materiálu. O niečo drahším variantom sú stoličky z hliníka so sedadlom z pamäťovej peny. Sedí sa na nich veľmi pohodlne, teda sa vaši hostia budú spokojne usmievať, aj keď budú počas konferencie dlhodobejšie sedieť. Svoje využitie však nájdu aj na svadbách či rautoch.

Trendy sú okrúhle banketové stoly

Zaiste nebudete pôsobiť nemoderne ani so štvorcovými alebo obdĺžnikovými konferenčnými stolmi, ktoré tiež objavíte pod názvom banketové stoly. Ak však sledujete aktuálne trendy v stolovaní, neunikli vám okrúhle konferenčné stoly, ktoré z každého priestoru vyčarujú luxusný obrázok. Stoly na bankety a svadby si viete zakúpiť ako komplet, ale máte tiež možnosť si vybrať zo širokej ponuky stolových nôh a dosiek. Pokojne sa rozhodnite pre kombináciu okrúhlych stolov s tými hranatými. Najmä na svadbách často sedí nevesta a ženích za obdĺžnikovým stolom, aby boli všetkým na očiach, zatiaľ čo hostia stolujú za štýlovými okrúhlymi banketovými stolmi.

 

Medzi banketovými stoličkami v súčasnosti kraľujú tzv. chiavari stoličky. Pre ich elegantný ráz si ich zaobstarávajú na večierky, svadby aj bankety všetci s vycibreným vkusom. Zakryť tento druh stoličky návlekom by bol hriech, pretože niektoré predstavujú skutočne dizajnové kúsky, hraničiace so štýlom vintage. Predajcovia ich ponúkajú v rôznych variantoch, no dávajte si pozor na to, či nájdu svoje využitie v interiéri alebo v exteriéri. Kovové, plastové, hliníkové aj drevené banketové stoličky typu chiavari sa stanú súčasťou každej modernej výzdoby na bankete či svadbe.