Home / Móda / Dámska peňaženka: Čo pre ženu znamená?

Dámska peňaženka: Čo pre ženu znamená?

Povedzme si rovno, peňaženka je pre väčšinu žien omnoho viac, než len odkladací priestor na peniaze a karty. Je to totiž aj módny doplnok, akási zmenšená verzia kabelky. Aj ňou žena svetu prezrádza, čo sa jej páči, aký má vkus a či je pre ňu dôležitejší dizajn alebo funkčnosť peňaženky.

Do ktorej skupiny žien patríte vy? 

Peňaženka spĺňajúca prísne požiadavky žien

Aká peňaženka odolá tvrdej kritike a vyhovie náročným požiadavkám štýlových žien, pre ktoré je snúbenie vkusu, kvality a praktickosti ich peňaženky na prvom mieste? Úprimne, peňaženka, ktorá by vyhovovala všetkým bez výnimky asi ešte neuzrela svetlo sveta, preto je veľmi dôležité pri kúpe zohľadniť všetky jej atribúty aj svoje očakávania.

Aká veľká má byť? Čo jej tvar a vnútorné riešenie? A v neposlednom rade, z akého materiálu má byť vyrobená? Ste skôr milovníčka nadčasových dámskych kožených peňaženiek alebo vás uchvátili krásne textilné peňaženky s rôznymi motívmi?

Má byť značková alebo postačí aj cenovo dostupnejší kúsok?

Našťastie, výber peňaženiek je v súčasnosti doslova nepreberný, a tak skutočne závisí od každej ženy, čo uprednostní.

Praktickosť verzus trendovosť peňaženky

Napriek tomu, že sa aktuálne tešia obrovskej obľube vzorované peňaženky, čierna kožená peňaženka je niečo ako „must have“ kúsok. Podobne, ako je skoro nutnosťou mať v skrini aspoň jedny malé čierne šaty a sako neutrálneho strihu i farby, aj čierna peňaženka patrí k žene, čo má štýl a vkus. Je totiž symbolom elegancie, je nadčasová, praktická a nikdy ňou nič nepokazíte. Avšak, na druhej strane, ani sa ňou príliš neoživíte.

O to sa postarajú skôr vychytené, už vyššie zmienené peňaženky so vzormi a v pestrých farbách, ktoré nájdete u obľúbených značiek, ale k dispozícii sú aj mnohé „neznačkové“ kúsky.

Pokiaľ ide o praktickosť kabelky, otázka znie, čo všetko do nej chceme dať a kde ju následne schováme. Obľúbené maxi peňaženky sú, podobne ako XXL kabely stále veľmi obľúbené, veď akoby aj nie, veľa sa do nich zmestí a sú krásne prehľadné, ale ich praktickosť začína i končí s výberom kabelky. Ak bežne nechodíte s veľkou kabelkou pripomínajúcou cestovnú tašku, vaša nádherná veľká peňaženka narazí na problém – Nedostatok miesta.

Lenže čo robiť, keď s mini peňaženkou sa iba ťažko uspokojíme? Našťastie, móda praje nadrozmerným kabelkám, a preto nie je žiaden problém zadovážiť si aj vytúženú peňaženku väčších rozmerov.