Home / Technika / Tvorte webstránky rýchlo a jednoducho

Tvorte webstránky rýchlo a jednoducho

Vravíte si, že to nie je možné? Že váš kamarát, ktorý programuje, sedí pri počítači dlhé hodiny a aj tak to poriadne nevie? Teraz ho môžete predbehnúť.

Programovanie ako také určite nie je jednoduchá záležitosť. Na svete dnes existuje obrovské množstvo programovacích jazykov. A keď si jeden z tých najpoužívanejších zvolíte ako jazyk, v ktorom sa idete učiť programovať tak zistíte, že obsahuje nekonečné množstvo rôznych knižníc, rozšírení a príkazov. Pomyslíte si, že to by ste sa museli učiť od detstva, aby ste boli schopní ako tak držať s tým programovacím jazykom krok. Špeciálnou kapitolou sú webstránky, ktorých programovanie je dnes asi najrozšírenejšie, keďže sú všade, a stále treba nejaké nové. Každá firma, každý podnikateľ má dnes svoju webstránku a všetci sa doslova bijú o to, koho stránka bude krajšia, pútavejšia, lebo to je najdôležitejšie. Darmo, webstránky sú dnes najnavštevovanejším miestom, kam sa zákazník nejakej firmy pozrie.

Webstránka musí byť umelecké dielo

Áno, už webstránka nepozostáva len z pár suchých informácií na nejakom jednoduchom podklade. Ak dnes chcete v tvorbe webstránok uspieť, musíte myslieť na mnohé veci naraz, čo môže byť pre mnohých ľudí problém, preto sa radšej od tejto problematiky držia čo najďalej. Webstránka je často jedna veľká reklama, preto musí aj ako reklama vyzerať – teda mať krásny moderný vzhľad plný farieb a obrázkov, ktorý ihneď používateľa prinúti na stránke zostať a trochu viac sa v nej povŕtať. Zároveň však návštevníka neodplašiť veľkou gýčovosťou, nelogickým usporiadaním prvkov a orientáciou ťažšou ako v dažďovom pralese. A tiež myslieť na asi najzákladnejšiu vlastnosť stránky, teda responzívnosť. To je schopnosť stránky prispôsobiť sa zariadeniu, na ktorom je spustená. Teda aby sa používateľovi nestalo, že sa mu zrazu zobrazí iba polovica stránky, bude stále poskakovať po obrazovke ako pinpongová loptička a podobe. To spoľahlivo každého návštevníka odradí, a tak práve responzívnosť je dnes neodlúčiteľným prvkom každej dobrej stránky.

Ešte stále to dokáže každý?

Po prečítaní si všetkých požiadaviek už zrejme vytáčate číslo toho presláveného programátora, ktorý vám stránku vytvorí hneď a bez akejkoľvek vašej práce. Robíte však chybu, stačí vám iba jedna vec – stiahnuť si eBOOK od spoločnosti exoweb. Ten sa zaoberá tým ako si vytvoriť modernú a responzívnu webstránku pomocou CMS EXOWEB. Vysvetľuje responzivitu a ďalšie veci spojené s tvorbou webstránky. Nielen že sa naučíte niečo nové, ušetríte peniaze za stránku na mieru, môžete si spraviť všetko podľa vašich predstáv a v neposlednom rade si určite vyslúžite obdiv mnohých kamarátov, lebo vytvoriť si vlastnú stránku nedokáže len tak ktokoľvek.