Home / Technika / Potlač tričiek sublimáciou

Potlač tričiek sublimáciou

Chceli by ste si doma vyrábať tričká s vlastnými motívmi a nápismi? Ideálna cesta, ako sa pustiť do drobného podnikania s módou alebo ako z času na čas potešiť seba a svojich blízkych originálnym kúskom oblečenia.

Sublimácia pre žiarivé farby

Táto technológia tlače sa s obľubou využíva nielen na tričká, ale tiež na rôzne reklamné predmety, ako sú vizitky, hrnečky, zapaľovače a podobne. Docielite ňou dlhotrvácne výsledky, takže sa nemusíte báť, že keď svoje tričko budete často prať, jeho potlač stratí na kvalite. Nápisy a motívy vytvorené sublimačnou tlačou by nevznikli bez použitia tlačiarne zvanej termolis. Okrem toho je potrebné zadovážiť si prenosové materiály (sublimačný papier a atramenty), cez ktoré sa farba aplikuje na kľúčenky, obaly na telefóny, vankúše a v tomto prípade aj na tričká. Farba sa pod vplyvom tepla zmení na plynné skupenstvo, a tak dokáže preniknúť hlbšie do štruktúry materiálu. Rozpíjanie farby vám v tomto prípade nehrozí, tlač je výrazná, kontrastná a trvácna. Vybavenie aj doplnky zoženiete za skvelé ceny na stránke Termolis.sk.

Plnofarebná potlač tričiek

Prostredníctvom sublimácie sa postaráte o to, aby bola potlač vašich tričiek žiarivá a hladká, a nie ste obmedzovaní, ani čo sa týka počtu farieb, ktoré máte v pláne použiť. Vaša kreativita sa môže naplno pretaviť do nápaditých vzorov a farebných kombinácií. Farby sa zo špeciálneho sublimačného papiera vplyvom vysokej teploty odparia na tričko a naviažu sa na jeho vlákna. Techniku tlače sublimáciou je však možné použiť aj na materiál, ktorý je aspoň opatrený sublimačným lakom. Na sublimáciu si nakúpte iba biele tričká vyrobené aspoň z 90 percent z polyesteru, tak dosiahnete optimálne výsledky. Na farebnom tričku by vám niektoré farby mohli zanikať. Ak máte záujem tlačiť na bavlnu, treba si zakúpiť sublimovateľný nosič. Termolisom naň nanesiete motív a následne môžete túto látku nažehliť na bavlnené tričko, pokojne i farebné.