Home / Bývanie / Pre pokoj a pohodu vo vašom dome i vašej duši

Pre pokoj a pohodu vo vašom dome i vašej duši

Vchodové dvere do domu ako ten najzákladnejší základ ochrany

Bohužiaľ alebo vďakabohu (ako sa to vezme), nežijeme niekde v trópoch, na ostrove alebo v buši. Nebývame v chatrčiach alebo v niečom, čo sa podobá na stany a nepotrebuje to vchodové dvere. Žijeme v podnebnom pásme, ktoré priam predpokladá, že budeme bývať v niečom stabilnejšom, trvácnejšom a odolnejšom. V niečom, čo nás ochráni pred zimou, dažďom a nepriazňou počasia. Žijeme v civilizácii, ktorá je často drsnejšia ako skutočná divočina. Vás a váš majetok síce neohrozujú žiadne dravé zvery, ale nenadarmo sa vraví, že ľudia bývajú niekedy horší ako zvieratá. Naše príbytky si preto potrebujeme uzatvárať a chrániť. Vchodové dvere do domu sú základ pre to, čo môžete urobiť na ochranu nielen svojej nehnuteľnosti, ale i seba.

Vchodové dvere podľa feng šuej

Podľa feng šuej sú vchodové dvere považované za veľmi dôležitý prvok celého domu, cez ktorý vstupuje energia nielen do vášho príbytku, ale i do vás a ovplyvňuje všetko živé, čo sa v obydlí nachádza. Od ľudí cez zvieratá až po kvety. Vchodové dvere sú brána medzi vonkajším a vnútorným svetom. Ochraňujú vás od chaosu a stresu panujúceho všade okolo vás, ktorý na vás striehne na každom kroku. Zabezpečujú vám pokoj, pohodu a vnútornú rovnováhu. Aspoň by mali. Pre tých, ktorých táto problematika zaujíma, sú v množstve kníh venujúcich sa feng šuej rozpísané všetky pravidlá, ako by mali vchodové dvere vyzerať. Z čoho by mali byť vyrobené, akú by mali mať farbu a na akú svetovú stranu by mali byť orientované. Pre nás ostatných je najdôležitejšie, aby boli čo najodolnejšie a najtrvácnejšie.

Plastové dvere do každej domácnosti

Požiadavky na odolnosť a trvácnosť bez problémov spĺňajú i plastové dvere. Plast je v súčasnosti jeden z najpoužívanejších materiálov na výrobu dverí. Pri výrobe PVC, z ktorého sa následne zhotovuje výsledný produkt, sa používajú rôzne prímesi, stabilizátory a pigmenty, ktoré ho spevňujú a vďaka ktorým sa plastové dvere stávajú skutočne dôležitým ochranným bezpečnostným prvkom vášho domu, ale i bytu. Súčasne je možné vyrábať ich v akýchkoľvek požadovaných tvaroch, odtieňoch a farebných kombináciách. Sú odolné proti opotrebovaniu a sú vhodné i do prevádzok, v ktorých sa používajú denne, a hlavne často. Plast sa dá zapáliť len s veľkými ťažkosťami, preto sčasti spĺňa i požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť. Zároveň sú pri vhodnom vyhotovení a správnom osadení odolné proti hluku a prašnosti.

Zo začiatku neboli plastové dvere príliš obľúbené a čelili nedôvere. Situácia sa však už obrátila v ich prospech. Už dávno nie sú brané ako novinka. Ako niečo neodskúšané a neoverené. V súčasnosti sú práveže plastové dvere považované za štandard a svojimi širokými dizajnovými možnosťami dokážu uspokojiť i toho najnáročnejšieho zákazníka.