Home / Cestovanie / Užite si dovolenku aj na jeseň

Užite si dovolenku aj na jeseň

 

Hoci leto sa pomaly končí a letný šatník nahrádzame jesenným, stále máme šancu si oddýchnuť v teplučkom prímorskom prostredí. Dovolenky sú na jeseň ešte výhodnejšie a na plážach je viac voľného miesta, čo poteší všetkých, ktorí majú radi súkromie. Dovolenka v septembri vás jednoducho nadchne.

Na last minute do Grécka

Hoci pre niektorých sa leto skončí s nástupom prvých chladnejších dní, iní si ho ešte aj v septembri vychutnávajú na vychýrených plážach. Na jeseň sa cestovať naozaj oplatí, stačí si prezrieť ponuky cestovných kancelárií. Napríklad last minute dovolenka v Grécku vás vyjde na osem dní iba dvesto eur, a to je v cene zarátaná cesta lietadlom a služby all inclusive.

Prečo sme spomenuli práve Grécko? Na základe toho, čo každý deň vidíme vo večerných správach, môžeme mať obavy cestovať do zahraničia. Všade samé katastrofy a zmätok. Ak sa vyberiete na dovolenku do Grécka, tam je bezpečnosť na veľmi vysokej úrovni. Týka sa to najmä turistických destinácií. I na gréckych ostrovoch teda máte istotu, že o vás ako o cudzinca bude dobre postarané. Dohovoríte sa tam bez problémov aj po anglicky, no ak budete mať šťastie, možno natrafíte aj na Slovákov a Čechov, ktorí v Grécku pracujú, a tak znalosti cudzieho jazyka nebudete musieť vôbec využiť.

S Gréckom sa nám spájajú predovšetkým mytologické báje. Milovníci histórie sa často púšťajú po stopách bájnych hrdinov a užívajú si jedinečnú prímorskú atmosféru. Až do októbra si turisti užívajú príjemnú klímu a oddychujú na pláži, a hoci sú niekedy teploty vysoké, vďaka prítomnosti mora sa dajú ľahšie zniesť. To prináša osvieženie nielen v podobe vlhkého vzduchu, ale i osviežujúceho kúpeľa.

Dovolenkujeme v septembri

Najväčším lákadlom turistov sú grécke ostrovy.

Rodos s dĺžkou pobrežia 220 kilometrov dokáže uspokojiť množstvo dovolenkárov. More je tu pokojné, ideálne pre tých, ktorí majú pred vodou rešpekt. Nadchne vás grécky folklór i piesne orientálneho charakteru. Last minute zájazdy na Rodos potešia jednotlivcov i väčšie partie ľudí.

Na tomto gréckom ostrove sa pohodlne prepravíte autobusmi, taxíkmi alebo prenajatými vozidlami. Na potulkách krajinou vás zaujmú historické uličky, kláštory, krčmy alebo archeologické múzeá. Lákadlom je aj návšteva Morského akvária či parku Rodini.

Zahanbiť sa však nenechá ani ostrov Kréta. Keďže je spomedzi gréckych ostrovov najväčšia, turistom toho ponúka skutočne veľa. Počas dovolenky na Kréte si neužijete len more, ale aj hory či malebné údolia. Architektonické skvosty uchvátia každého bez rozdielu. Nemusíte mať špeciálne vzdelanie, aby ste si vychutnali to, čo vám Kréta ponúka – historické uličky, katedrály, baziliky, múzeá, ruiny starobylých miest, ale i akváriá.

Na last minute dovolenku v Grécku netreba šetriť celý rok. Keďže ide o ponuku na poslednú chvíľu, ceny sú v mnohých prípadoch znesiteľné aj pre väčšie rodiny s deťmi. Pozorne si všimnite, ktoré zájazdy poskytujú deťom stravu a ubytovanie zdarma, aspoň vám ostane väčšie vreckové. Navštívte pobočku CK Solvex v Bratislave a presvedčte sa sami, že cestovať na jeseň je výhodné.