Home / Návody / Chystáte sa zazimovať bazén? Držte sa našich praktických rád!

Chystáte sa zazimovať bazén? Držte sa našich praktických rád!

Na to, aby ste sa z bazéna mohli plnohodnotne tešiť aj budúci rok, mali by ste ho náležite pripraviť na zimné obdobie. Ak sa budete držať nášho nenáročného návodu, určite zazimovanie vášho bazéna zvládnete svojpomocne a bez akýchkoľvek problémov.

Zazimovaniu bazéna sa veujte v jesenných mesiacoch

Bazénová voda by mala byť pred zazimovaním čistá, najlepšie je ju upraviť na pH v hodnote 7,2 – 7,6, nezabudnite tiež prepláchnuť filter. Zo skimmeru vyberte košík na odpad, vsuňte doň vysávačovú hadicu a v šesťcestnom ventile nastavte funkciu s názvom “odpad”. Zo skimmera začne vytekať rýchlym prúdom voda, uistite sa preto, či máte ventil napojený na odpadové potrubie. Bazénovú vodu vypustite tak, aby bola jej hladina približne 10 – 20 cm pod dýzou, skimmerom a hlavou protiprúdu. Pokiaľ máte plastový skelet bazénu, vypustite vodu po úroveň 2.schodu. Ak máte bazénové svetlo – reflektor, demontujte ho spolu s manometrom tlaku a

filtračným čerpadlom. Schodíky z nehrdzavejúcej ocele by ste mali ošetriť prípravkom Silichrom, aby sa počas chladných mesiacov neznehodnotili. Nezabudnite vypustiť alebo vysať aj vodu z filtračnej nádoby a zazimovať protiprúd.

Všetky ventily musia ostať otvorené!

Je mimoriadne dôležité, aby ste pri zazimovaní bazéna otvorili všetky uzatváracie ventily  – nasávanie, výtlak technológie, nasávanie a výtlak protiprúdu. Nesmie v nich ostať žiadna voda. Jednoducho sa o tom presvedčíte vodným vysávačom. Bazénová voda by vám tiež nemala zamrznúť, zabezpečte si preto dilatačné plaváky. Nezabudnite do bazénovej vody aplikovať ani zazimovací prostriedok. Dajte si záležať, aby ste postupovali podľa inštrukcií, ktoré sú stanovené v návode. Myslite tiež na to, že je dobré v zimných mesiacoch z času na čas skontrolovať výšku hladiny bazénovej vody – ak by stúpla k spodným hranám technologických priestupov, je nutné ju odčerpať ponorným čerpadlom. A na záver – vypnite hlavný vypínač – prúdový chránič, rovnako tak istič pre automatické spúšťanie solárneho ohrevu, ak ste majiteľom solárnych kolektorov. Ak si čímkoľvek pri zazimovaní vášho bazénu nie ste istí, neváhajte kontaktovať servisné stredisko Albixonu, prípadne si nechajte zazimovať bazén naším profesionálne vyškoleným technikom.

 

 

FOTO: bigstocjphoto.com