Home / Vyberáme / Každý vinár sa poteší fľaši

Každý vinár sa poteší fľaši

Takmer každý pestovateľ hrozna je zároveň aj vinár. Určite by sa svojmu koníčku nevenoval, keby mu víno nechutilo. Ak hľadáte vhodný darček pre vinárov, orientujte sa na uznávané značky vín, ktoré vďaka svojim chuťovým vlastnostiam sadnú takmer každému. S originálnou etiketou však zaujmete ešte viac.

Fľaša vína s motívom

Pri pohári vína sedia poľovníci po úspešnom love, dámy, ktoré sa stretnú po dlhom čase a majú si toho veľa čo povedať, biznismeni, čo práve uzavreli dobrý obchod, ale určite i väčší či menší pestovatelia viniča, ktorí si na plodoch svojej práce radi pochutia aj osobne. Priznajte sa však, koľkokrát aj vás zlákala štíhlosť fľaše a dopriali ste si po večeri liečivý pohárik vína? Ak neodolá ani váš známy, potom pri výbere darčeka naozaj nemusíte dlho premýšľať. Stačí ulahodiť jeho chuťovým pohárikom a venovať mu víno, ktoré ho očarí nielen svojou farbou, chuťou a vôňou, ale napríklad i originálnym obalom. Vinára môže zaujať nápis alebo obrázok na etikete o to viac, ak ich vymyslíte sami. Na luxusné kovové alebo drevené etikety sa dá umiestniť prianie, označenie veku oslávenca či príležitosti, pri ktorej mu dar odovzdávate. Ak má vinár špeciálnu záľubu, môže sa na etikete vína objaviť napríklad obrázok poľovníka, futbalovej lopty alebo varešky. Pri výbere darčeka pre vinára nebuďte povrchní a myslite predovšetkým na kvalitu nápoja a nápaditý zjav fľašky (slávnostná etiketa, darčeková taška, obal, set vína a pohárov a pod.). Medzi ozdobnými darčekovými fľašami nájdete aj také, ktoré boli vyrobené ručne z fúkaného skla. Fľaše môžu zobrazovať vek i rôzne motívy a vyrábajú sa v rôznych objemoch. Ak má váš známy vinár veľkú rodinu a vždy sa chce o všetko deliť, zaiste ho potešíte fľašou kvalitného vína s tým najväčším objemom.

Čím vinára prekvapíte

Originalita sa pri výbere vína naozaj cení. Už teraz sa obávate, či bude vinár s vaším darom spokojný? Stavte na to, čo je práve moderné. Aktuálne sa ako dar veľmi často využíva fľaša šumivého vína so zlatom, a to najmä pre jej luxusný ráz. Ak víno umiestnite na stôl a dopadá naň svetlo, môžete pozorovať ligot zlatých lupienkov, ktoré možno bez obáv o zdravie pokojne konzumovať. Takéto zlaté víno poteší vinára na narodeniny, meniny či na Deň otcov, ale i ako dar, ktorý mu prinesiete, keď prídete na návštevu. S prázdnymi rukami sa predsa nechodí, zvlášť keď očakávame, že budeme pohostení. Šumivé so zlatom, ale aj akékoľvek iné víno môžete venovať v darčekovej krabičke s elegantným pohárom na stopke, ktorý bude obdarovanému dlho pripomínať, pri akej príležitosti víno dostal, no nepochybne i to, ako úžasne chutilo.