Home / Cestovanie / Rýchloupínacie snehové reťaze

Rýchloupínacie snehové reťaze

O tom, že zima už bezpodmienečne strieda jeseň, nemusíme pochybovať. Všetci motoristi by mali veľmi dobre vedieť, kedy je ten správny čas na prezutie pneumatík. No najchladnejšie ročné obdobie so sebou prináša nie len zmeny stavu vozovky. Okrem používania zimných pneumatík si mnohokrát vyžaduje aj používanie snehových reťazí.

Bezpečnosť je veľmi dôležitým prvkom pri jazde na zimných, no nielen zimných vozovkách. Na to, aby ste mali svoju jazdu pod kontrolou je potrebné zvýšiť bezpečnostné opatrenia. Samozrejmosťou je prezutie letných pneumatík na zimné pneumatiky. Bez ohľadu na to, aké veľké či akej značky je vozidlo, mali by ste si do výbavy pribaliť aj snehové reťaze.

Takéto opatrenie by ste mali zaujať obzvlášť v prípade, keď sa chystáte do vyššie položených nadmorských výšok či do náročného terénu. No v žiadnom prípade by ste nemali podceňovať ani jazdu v meste či na otvorených priestranstvách.

Snehové reťaze sú však záchranou nielen v zime. Aj samotné blato i piesok dokážu byť elementami, ktoré znepríjemnia či dokonca znemožnia jazdu. To je dôkaz toho, že snehové reťaze v rôznych prevedeniach sú určené pre akékoľvek auto v akejkoľvek situácii.

Ideálne snehové reťaze pre vozidlá s obmedzeným priestorom medzi pneumatikou a mechanickými časťami vozidla sú rýchloupínacie snehové reťaze značky MODULA. Mimoriadne šetria aj hliníkové disky a sú použiteľné na všetky tipy motorových vozidiel.

V ponuke snežných reťazí nájdete oceľové ale aj textilné druhy. Oceľové reťaze sú stavané na väčšiu záťaž, ale aj vyšší výkon a vyznačujú sa dlhšou životnosťou. Textilné reťaze sú komfortnou novinkou, ktorá je ľahko použiteľná, ľahká a spratná.

Spoločnosť MODULA sa zaoberá návrhmi a výrobou automobilových doplnkov. Všetky výrobky podliehajú prísnym certifikátom európskych orgánov v sektore dopravy. Jej výrobky sú špecifické inovatívnym dizajnom, kvalitou, pozornosťou pre detaily a neustálym výskumom a vývojom nových technológií a materiálov. Pružne reaguje na požiadavky zákazníkov a pôsobí v 25 rôznych krajinách.