Home / Zdravie / Náročné stravovanie v tehotenstve? Takto si ho môžete zjednodušiť!

Náročné stravovanie v tehotenstve? Takto si ho môžete zjednodušiť!

O stravovaní v tehotenstve už bolo vyrieknutých veľa rôznych rád a názorov, jedno je však isté – nie je to jednoduché. Ako to teda čo najlepšie zjednodušiť a bez problémov prijímať všetky potrebné látky?

Tehotenstvo, teda obdobie v živote ženy, počas ktorého sa v brušku vyvíja plod dieťaťa, je pre ženy mimoriadne náročné. Musíte obmedziť obrovské množstvo aktivít, ktoré ste dovtedy robili. A nielen aktivity, obmedziť musíte aj stravu. To robí mnohým ženám problém, zbaviť sa jedál, ktoré máte tak radi na tak dlhý čas veru nie je nič závideniahodné. Ak však stravu neobmedzíte, koledujete si o veľké problémy. Čomu by ste sa to mali vyhýbať? Najmä kyslým jedlám, ako napríklad citrónom a paradajkám, samozrejmosťou je vylúčenie jedál, ktoré sú náročné na strávenie a nadúvajú a zabudnúť by ste počas tehotenstva mali aj na jedlá s výraznou chuťou, ako napríklad čili alebo cesnak. Keď však tieto a ešte veľa iných typov jedál zo svojho jedálnička vylúčite, ocitnete sa v situácii, kedy nemáte z čoho prijímať všetky potrebné minerály a vitamíny pre tehotné, čo sa odrazí na rôznych zdravotných problémoch. Ako teda potrebné látky jednoducho dopĺňať?

Keď jednoducho tak jednoducho!

Najlepším spôsobom sú doplnky stravy pre tehotné. Keďže výživa v tehotenstve je veľmi časovo a finančné náročná, skladať si z obmedzeného množstva jedál jedálniček, ktorý by obsahoval všetko potrebné, je prakticky nemožné. Pozrime sa radšej na doplnok stravy MamaDHA, ktorý obsahuje najdôležitejšie látky, ktoré sú pre tehotenstvo a dojčenie nevyhnutné. Jeho základom je DHA – kyselina z omega3, ktoré je podporená jódom, horčíkom, vitamínom D a dôležitou zložkou je aj kyselina listová. MamaDHA je vhodná skutočne pre každú tehotnú ženu, keďže neobsahuje látky ako vitamín A alebo železo, ktoré sú pre mnohé tehotné ženy nebezpečné a predpisuje ich priamo gynekológ. Tak nečakajte a vyskúšajte doplnok stravy MamaDHA aj vy!