Home / Zdravie / Je monitor dychu nevyhnutnou pomôckou pre každé bábätko?

Je monitor dychu nevyhnutnou pomôckou pre každé bábätko?

Chcete mať svoje bábätko neustále pod kontrolou a neriskovať nebezpečný syndróm náhleho úmrtia? Na to, aby ste životné funkcie bábätka vedeli spoľahlivo monitorovať, potrebujete spoľahlivý prístroj – monitor dychu!

Zdravie bábätka je to najdôležitejšie, čo si rodičia môžu priať. Novonarodené dieťatká sú však mimoriadne náchylné, či už na rôzne choroby a problémy, ale aj na správne zaobchádzanie. Práve choroby a zdravotné problémy dieťatka sú tou najnebezpečnejšou vecou, ktorá môže vášho potomka ohroziť. Dojčatá, ktoré sa ešte kompletne vyvíjajú, často ešte nemajú vyvinuté potrebné mechanizmy, ktoré by si so všetkými problémami vedeli poradiť, v prvých týždňoch a mesiacoch je tak potrebná zvýšená opatrnosť a starostlivosť. Aj keď sa dieťatko narodí ako úplne zdravé, stále nie sú vylúčené problémy, ktoré môžu prísť neskôr. Azda najnebezpečnejším problémom, ktorý postihuje bábätká, je syndróm náhleho úmrtia, skratkou SIDS. Jeho nebezpečnosť spočíva v skutočnosti, že jeho pôvod je nevysvetliteľný, zväčša dochádza k zástave srdca alebo dýchania dieťatka. Riziko SIDS je vyššie v prípade novorodencov, na ktoré vplývali rizikové faktory ako nízky vek alebo zlá životospráva matky, nízka hmotnosť bábätka, predčasné narodenie, problémy s dýchacími cestami alebo iné zdravotné problémy. Rizikové faktory však nie sú podmienkou tohto syndrómu, môže teda rovnako postihovať aj úplne zdravé deti. Ako teda proti nemu bojovať? Jedine sledovaním dieťatka, na ktoré poslúžia monitory dychu!

Jednoducho a moderne

Viete si predstaviť, že v obavách o úmrtie bábätka v dôsledku SIDS by ste celý čas sedeli pri ňom a sledovali jeho životné funkcie? Nepochybne, každá matka by to bola schopná pre svojho potomka spraviť, je však fyzicky nemožné 24 hodín denne, 7 dní v týždni neustále sledovať životné funkcie. Existuje tak viacero spôsobov, ako vaše dieťatko sledovať bez toho, aby pri ňom musel byť ktokoľvek osobne prítomný. Tými menej efektívnymi spôsobmi sú napríklad rôzne vysielačky a kamery, najúčinnejším spôsobom, ako môžete životné funkcie bábätka sledovať, je monitor dychu. Ten funguje na veľmi jednoduchom princípe. Skladá sa zo senzorovej podložky a samotného tela prístroja, ktoré je zodpovedné za vyhodnocovanie údajov z podložky a prípadné varovanie rodičov zvukovými a svetelnými signálmi v prípade, že zaznamená nejaké nezrovnalosti v životných funkciách dieťatka. Senzorová podložka je umiestnená pod dieťatkom, buď pod matracom alebo plachtou, nemusí tak mať žiadny priamy kontakt s telom dieťatka.

Bez kvality to nejde…

Samozrejme, najlacnejší monitor dychu, na ktorý narazíte, určite nebude fungovať tak, ako by ste si želali. Nespoľahlivé vyhodnocovanie životných funkcií, ktoré má za následok časté falošné poplachy, to určite nie je to, čo od monitoru dychu očakávate. Najlepším riešením je zainvestovať do kvalitného a overeného prístroja, ktorý bude fungovať úplne bezchybne. Lídrom na trhu sú monitory dychu Babysense, ktoré sa vyznačujú moderným dizajnom, kompaktnosťou a ľahkou prenášateľnosťou, ale najmä mimoriadne presným meraním a vyhodnocovaním a skutočnosťou, že nevyžarujú žiadne rádiofrekvenčné žiarenie a nijako dieťatko neobmedzujú. Hovorí sa, že za kvalitu sa platí, v tomto prípade to však nie je nijako deštruktívna suma. Tie najlepšie monitory dychu zoženiete za ceny okolo 100 eur, čo je veľmi výhodná ponuka. Predsa len, život vášho potomka je na nezaplatenie a monitor dychu ho skutočne dokáže zachrániť. Tak už ďalej nerozmýšľajte a nečakajte, vyberte monitor dychu pre svoje bábätko aj vy ešte dnes a žite bez strachu o jeho život!