Home / Bývanie / Veríte týmto mýtom o klimatizáciách? Mali by ste prestať!

Veríte týmto mýtom o klimatizáciách? Mali by ste prestať!

Klimatizácie patria medzi relatívne moderné vynálezy, ktoré sú stále opradené množstvom mýtov. Tie sú však väčšinou neplatné, pozrite sa, akým mýtom o klimatizáciách by ste v dnešnej dobe veriť nemali!

Klimatizácie sú zariadenia, bez ktorých by sme si dnešný život snáď predstaviť ani nevedeli. Práve vďaka klimatizáciám môžeme leto prežiť bez toho, aby sme neustále nadávali na nekončiace horúčavy. Kým v milosti bola klimatizácia výsadou hotelov, nákupných centier a veľkých firiem, dnes sú už aj také klimatizácie do bytu častým javom. Nehovoriac o tom, že kúpiť si dnes nové auto bez klimatizácie je prakticky nemožné. Späť však k tým klimatizáciám do bytu. Byt je totiž miestom, kde trávime veľa životného času, chodiť teda naschvál do nákupných centier, aby ste sa vyhli horúčave, ktorú máte v byte, je smiešne. Klimatizáciu totiž môžete mať v byte aj vy, bez toho, aby ste kvôli jej kúpe museli vyhlásiť osobný bankrot. Jedná sa navyše o mimoriadne efektívny spôsob chladenia, ktorý sa oplatí mať. Od kúpy klimatizácie vás však môže odradiť niektorý z mýtov, ktorých je aj v dnešnej dobe stále veľa. Aké sú to?

Vysoká cena, nehorázna spotreba a choroby?

Jedným z najčastejších mýtov je cena klimatizácie. Mnohí ľudia ešte stále žijú v minulosti, kedy klimatizácie neboli bežné a boli skutočne drahé, dnes je však situácia odlišná. Ani modely overených a spoľahlivých výrobcov nie sú tak drahé, že by si ich bežný človek nemohol dovoliť, moderné klimatizácie sa navyše vyznačujú nízkou spotrebou, takže ani o výdavky v tomto smere sa nemusíte obávať. Ďalším mýtom je hlučnosť klimatizácie, mnoho ľudí má negatívne skúsenosti so starými a lacnými klimatizáciami, ktoré hlučné skutočne sú. Každá moderná klimatizácia je však vyrábaná za účelom čo najnižšieho otravovania okolia svojím hlukom, o hlučnosť sa tak nemusíte vôbec obávať. Rovnako ako ani o ďalší mýtus, ktorým sú choroby spôsobené klimatizáciami. Moderné klimatizácie sú vybavené radmi rôznych filtrov, vzduch z nich je tak neporovnateľne čistejší ako vzduch z vonku, nie sú tak zdrojmi šírenia vírusov. Navyše, ak si nastavíte správnu teplotu, nemusíte sa obávať ani nachladnutia, ktoré býva zapríčinené príliš veľkým rozdielom teplôt medzi vonkajškom a vnútrajškom. Ako takúto modernú klimatizáciu, pre ktorú nebudú platiť vyššie spomínané mýty, vybrať? Mali by ste vyberať klimatizácie overených výrobcov, napríklad klimatizácie Samsung. Tie síce nepatria k najlacnejším, ale majú super efektívne invertorové pohony a množstvo technológií, ktoré nájdete na webe www.samsungklima.sk. Tak nečkajte a vyberte si svoju modernú klimatizáciu na leto aj vy!