Home / Bývanie / Potešte sa novými vchodovými dverami, ktoré splnia vaše očakávania

Potešte sa novými vchodovými dverami, ktoré splnia vaše očakávania

Pýtate sa, v čom sa vchodové dvere do bytu či domu, čiže exteriérové dvere odlišujú od tých, ktoré sú určené do interiéru? Prvý a najpodstatnejší rozdiel je samozrejme v cene. Modely určené do exteriéru sú niekoľkonásobne drahšie, čo je spôsobené tým, že sú na ne kladené vysoké bezpečnostné, zvukovo-izolačné, ale aj tepelno-izolačné požiadavky. Práve z tohto dôvodu by ste si mali dať pri ich výbere záležať, keďže ide o celoživotnú investíciu, ktorá sa vám behom niekoľkých rokov vráti.

Stop požiaru!

Máte panický strach z ohňa? Bojíte sa, že v čase vašej neprítomnosti môže dôjsť v domácnosti k požiaru? Žiaľ, riziko vzniku požiaru je pomerne vysoké, a to najmä vtedy, ak žijete v panelákovom dome. Veď nikde neviete, či náhodou sused nezaspal pri varení večere. Rýchlo sa rozširujúce plamene môžu na dostatočne dlhú dobu zadržať dvere s protipožiarnou úpravou, ktoré sú označené podľa EL 30 alebo EL 45. To znamená, že vchodové dvere protipožiarne vás budú chrániť pred šíriacimi sa plameňmi 30 alebo 45 minút. Aj z tohto dôvodu je nutné zvážiť, či požadujete moderné exteriérové dvere s vysokou odolnosťou voči požiaru alebo sa budete cítiť istejšie pri bezpečnostných dverách, ktoré sú schopné odolať prípadnej lúpeži.

Pri výbere si všímajte aj …

Ak sa rozhodnete investovať do kvalitných vstupných dverí, mali by ste sa informovať o ďalších vlastnostiach, ktorými budú disponovať. Čo by ste povedali na vysokú odolnosť voči hluku z vonkajšieho okolia? Skryté pánty, kamera, zamykanie za využitia otlačkov prstov či kamera umiestnená v „kukátku“ sú len niektoré vymoženosti, ktorými disponujú kvalitné vchodové dvere určené pre všetky rodiny túžiace po istote. Či už ste sa rozhodli zakúpiť vchodové dvere alebo eurookná, nezabudnite sa poradiť s odborníkom, ktorý vám pomôže s výberom a spoločne s vami nájde tú najideálnejšiu alternatívu.