Home / Cestovanie / Nízke Tatry si vás získajú svojou panenskou prírodou

Nízke Tatry si vás získajú svojou panenskou prírodou

Jednou z najznámejších turistických oblastí na Slovensku sú bezpochyby Nízke Tatry, ich nadmorská výška, ako už samotný názov napovedá, je menšia ako u susedných Vysokých Tatier. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme zaujímavosti, ktoré by ste v Nízkych Tatrách rozhodne nemali vynechať.

Dominantou oblasti je bezpochyby najvyšší vrchol Ďumbier, ktorého nasledujú ďalšie známe vrcholy, ako sú Chopok, Dereše, Chabenec a Kráľova hoľa. Pozastavíme sa u najvyššej hory Nízkych Tatier. Ďumbier je hora dvoch tvárí, ktorá z juhu ponúka mierny svah s balvanovými poli, na severe zase niekoľko sto metrov vysoké steny a ľadovcové kotle. Akonáhle sa však dostanete na jeho vrchol, otvorí sa vám nádherný výhľad na ďaleké okolie.

Demänovská a Bystrá dolina

Zabudnúť nesmieme na doliny Demänovská a Bystrá. Obe sa rozprestierajú v strednej časti pohoria pod vrcholom Chopok. Práve tu nájdete najviac chat, hotelov a rekreačných stredísk. Ide totiž o veľmi dobrú lokalitu, odkiaľ je dostupných veľa ďalších atrakcií. Samotná Demänovská dolina býva označovaná za najkrajších pätnásť kilometrov v Nízkych Tatrách.

Obrovským lákadlom Demänovskej doliny sú tamojšie jaskyne, ktoré ale cez zimu nie sú prístupné. Jedna, tá najväčšia z nich, nie je verejnosti prístupná vôbec.

Ubytovanie v Demänovskej doline

Ak hľadáte vhodné ubytovanie v Nízkych Tatrách, odporúčame zostať práve v Demänovskej doline. Vybrať si môžete z rôznych ubytovacích priestorov. Ak chcete bývať ako v rozprávke, určite si objednajte izbu v historickom objekte RiverSide. Pre náročných sú pripravené luxusné apartmány Ski & Sun a pre milovníkov ticha zase chaty Jasná. Ak hľadáte cenovo dostupné ubytovanie, ešte sa ponúka penzión Maxim, kde zoženiete lôžko už od 15 euro na noc. Záleží len na vás, ako ste nároční. Viac informácií o ubytovaní nájdete na www.jasna-ubytovanie.sk.