Home / Nezaradené / Ako najlepšie zariadiť konferenčné miestnosti, aby sa každý cítil príjemne?

Ako najlepšie zariadiť konferenčné miestnosti, aby sa každý cítil príjemne?

Slovo „konferencia“ znie v našich ušiach príliš formálne a iste si nikto nepredstavuje hranie kariet okolo okrúhleho stola či popíjanie drinkov popri tom. Pokiaľ si práve zariaďujete svoje firemné priestory a viete, že takúto miestnosť určite budete potrebovať, urobte to rafinovane. Skratka tak, aby bol každý očarený a cítil sa príjemne.

Nie je to len o konferenčnom nábytku

Zariaďovať akúkoľvek miestnosť, nielen tú konferenčnú – je veľká výzva. Všetci, ktorí máme bujnú fantáziu a radi ju zapájame do akejkoľvek celodennej činnosti, si teraz prídeme na svoje. Každému ukážeme, čo v nás drieme a zapojíme do toho celú našu osobnosť. Dokonale môžeme prejaviť nášho tvorivého ducha a obchodným partnerom na prvý pohľad ukázať, že to máme pevne v rukách.

Prvý dojem je totiž ten základný, hoci – môže aj oklamať a časom zistíme, že sme sa v názore mýlili. Čo sa však týka interiérového dizajnu – ten nikoho neoklame. Iba presvedčí dôležitých ľudí o tom, že to s podnikaním myslíte vážne.

Skôr, ako začnete konferenčnú miestnosť zariaďovať, mali by ste si presne určiť jej veľkosť, aby sa tam zmestili všetci vaši spolupracovníci, klienti či obchodní partneri. Sami viete, ako ju budete využívať, na aké účely a ako často. Pri naozaj pravidelnom používaní sa oplatí zainvestovať. Šetrenie ide bokom – chceme predsa zapôsobiť a urobiť si skvelú vizitku a reklamu do budúcnosti.

Veľké konferenčné miestnosti znesú aj výraznejšie farby a vzory, zatiaľ čo tie menšie potrebujú svetlé farby pre svoje optické zväčšenie. Akákoľvek veľká vaša konferenčná sála bude, vymaľujte si ju príjemnými farbami, ktoré pôsobia elegantne, povzbudivo a prípadne aj útulne. Aby sa každý aspoň trochu cítil ako doma. Väčšie miestnosti znesú mohutné drevené stoly, stoličky a zariadenie, zatiaľ čo tie menšie potrebujú ušetriť čo najviac miesta. Zároveň však každý hosť potrebuje určité pohodlie.

Konferenčné stoličky ako základ pre dlhé a pohodlné sedenie

Niekde je konferenčná miestnosť iba o dlhých radoch stoličkách a jednej veľkej náučnej tabuli, inde zas miestnosť, kde si rokujúci hľadia priamo do očí za veľkým, nie len okrúhlym stolom. Pokiaľ stôl nebudete potrebovať, všetko sa zakladá na kvalitných konferenčných stoličkách. Buďte preto precízni a dajte si záležať. Konferenčná stolička by mala byť pútavá na pohľad, pohodlná na sedenie a tiež praktická na čistenie. Nemala by byť príliš ťažká, aby sa s ňou dalo jednoducho manipulovať a prenášať.

Keď si zvolíte jednoduchý dizajn a farbu stoličiek, kontrastujte aspoň s výrazným kobercom a ostatnými doplnkami. Ak však trváte na tom, aby vaše konferenčné stoličky boli úplný top – nie je nič jednoduchšie, ako si správne vybrať. Veľkosť, tvar, farba, materiál a v neposlednom rade samotný štýl. Máte radi skôr klasiku alebo niečo svieže, farebné, moderné? Alebo ste sa nechali zvábiť populárnym vintage štýlom? Je len na vás, čím ohúrite. Hlavne, aby bola dostatočne mäkká a pohodlná nie len na sedenie, ale aj na opieranie.

Pohostia, ale aj predajú – konferenčné stoly

Viacero menších, alebo jeden ako šitý na mieru. Oválny, okrúhly, hranatý, aký len chcete, taký dostanete. Do väčších miestností veľký konferenčný stôl z krásneho masívneho tmavého dreva a do tých nie príliš priestranných skôr niečo nie príliš mohutné, prípadne pokojne aj na kolieskach, aby bola manipulácia čo najlepšia. Praktické ľahké materiály a svetlé odtiene nábytku miestnosť na prvý pohľad zväčšia, dodajú šmrnc, prevzdušnia ju. Sklenené stoly vyzerajú síce elegantne, avšak z hľadiska údržby dokážu pekne potrápiť. Čistota je tiež vaša vizitka, preto dbajte aj o správny výber materiálu. Tu budete totiž podpisovať dôležité zmluvy a zarábať veľké peniaze na svoj ďalší biznis. Veľa úspechov!