Home / Úspech / Ako postupovať pri založení s.r.o.?

Ako postupovať pri založení s.r.o.?

Ak ste sa rozhodli pustiť do vlastného podnikania, zrejme premýšľate, či si založiť živnosť, alebo rovno spoločnosť s ručením obmedzeným. Síce živnostenský list máte založený oveľa rýchlejšie ako spoločnosť, ale na druhú stranu má právnická osoba oveľa viac výhod, napríklad neručíte celým svojím majetkom, ale len do výšky majetku danej spoločnosti. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ako takú firmu založiť.

Počítajte s tým, že musíte zaistiť celý rad dokumentov, vybaviť administratívne náležitosti na úradoch, zabezpečiť si sídlo spoločnosti, nechať si vyhotoviť rôzne návrhy, aby ste mohli byť zapísaní do obchodného registra, uhradiť celú radu poplatkov a podobne. Všetko sa môže ťahať aj niekoľko týždňov. Ak však nechcete tak dlho čakať, ponúka sa vám jeden rýchly spôsob, ako založiť firmu. Stačí do vyhľadávača zadať napríklad frázu založenie sro postup a zobrazia sa vám všetky kroky, ktoré musíte uskutočniť. Ak sa im chcete vyhnúť, oslovte sprostredkovateľa, ktorý všetko vybaví za vás.

Rýchle založenie s.r.o.

Zrejme vás zaujíma u založenie sro cena. Poplatkov je naozaj celá rada. Ak sa však nevyznáte v tom, čo potrebujete, ale máte pred očami len vidinu biznisu, prenechajte tieto starosti na špecializovanú firmu. V prípade, že nemáte peniaze spočiatku na rozhadzovanie, môžete využiť základného balíčka za 190 euro, v rámci ktorého vám sprostredkovateľ zaistí notársky zápis, plné moci, výpis z katastra nehnuteľností i trestov, notársky zápis do obchodného registra, kolok pre zápis do obchodného registra, vybavenie živnostenského listu vrátane kolku pre živnostenský úrad a bankový účet.

Prečo mať s.r.o.?

Pravdepodobne ste počuli, že založenie firmy na Slovensku nie je jednoduché, stále je nevyhnutná náročná administratíva. Aj napriek tomu sa do daného podnikania občania púšťajú, pretože s.r.o. je najrozšírenejší a zisky podliehajú dani z príjmov, teda platí sa daň zo zisku, ktorého dosiahnete. Spoločníkmi navyše môžu byť ako fyzické, tak aj právnické osoby.