Home / Cestovanie / Východný arabský emirát – Fujairah

Východný arabský emirát – Fujairah

Láka vás dovolenka v exotike, kde nie sú davy turistov a užijete si súkromie, no zároveň neutrpíte na kvalite ubytovania a služieb? Potom by ste sa mali pozrieť a zvážiť Fujairah ako destináciu na svoju ďalšiu letnú dovolenku. Ide o jeden zo siedmich emirátov v Spojených arabských emirátoch. Na severe aj juhu susedí s Ománom a je ako jediný situovaný na východnom pobreží krajiny. Je známy pre svoje krásne pláže a exkluzívne hotely.

Luxusné rezorty vo Fujairahu majú väčšinou súkromné pláže, ktoré sú ideálne na vodné športy a rekreačné šnorchlovanie. Boli by ste prekvapení, ale pobyt v päťhviezdičkovom hoteli s raňajkami môžete na týždeň kúpiť za približne päťsto eur na osobu. Jedlo sa dá jednoducho poriešiť v miestnych reštauráciách. Ak máte vo Fujairahu záujem o polpenziu či all inclusive, cena sa pohybuje nad osemsto eur.

Spoznajte celý emirát

Zaujímavosťou Fujairahu je, že je obmývaný po celom pobreží Ománskym zálivom, no ani z časti Perzským. Tento emirát ponúka návštevníkom nádherné prírodné scenérie, od vnútrozemia je oddelený Hajarskými horami. Ak sa sem vydáte na turistiku, majte so sebou identifikačné doklady, lebo sa môže ľahko stať, že prekročíte hranice do Ománu, a to sa ani nenazdáte ako.

Počas svojho pobytu v emiráte Fujairah môžete využiť autobusovú dopravu a za dve hodiny budete v Dubaji, taktiež obľúbenej turistickej destinácii, ktorá spolu s Fujairahom patrí medzi ideálne exotické dovolenky. Fujairah Heritage Village je tradičná dedina, kde sa môžete na základe vystavených exponátov dozvedieť viac o lokálnom živote, histórii a kultúre.

Pre vstup do krajiny nepotrebujete dopredu vybavovať víza, získate ich pri príchode, no musíte mať pas s platnosťou minimálne šesť mesiacov po návrate naspäť domov.