Home / Láska, sex, vzťahy / Ozvláštnite si dlhé zimné večery Tantrou

Ozvláštnite si dlhé zimné večery Tantrou

Ozvláštnite si dlhé zimné večery TantrouZima už je v plnom prúde. Dni sú najkratšie v roku a nedostatok slnečného svetla sa nagatívne podpisuje na našom psychickom zdraví. Bohužiaľ náš mentálny stav neovplyvňuje len nás a stres či nervozita môžu byť zdrojom mnohých nedorozumení či už v práci, s partnermi alebo priateľmi.

Nedostatok serotonínu, taktiež známeho ako hormón šťastia je nutné načerpať. Bohužiaľ na to nestačí obyčajné sedenie na gauči. Relax je tiež umenie a prokrastinácia alebo povaľovanie sa doma dokáže byť paradoxne ešte psychicky vyčerpávajúce z dôvodu, že máme pocit, že plytváme časom. Pre znovunavrátenie psychického balancu je nutné obrátiť sa na overené formy meditácie a relaxu. Našťastie, posvätné učenie tantra ponúka riešenia pre každého.

Tantrická masáž ako zdroj šťastia.

Toto starobylé učenie do západného sveta pricestovalo z východných náboženstiev. Pochádza z učenia o životných energiách a ich vplyvoch na prežívanie jedinca. Verí, že každý jeden z týchto energetických prúdov musí byť kultivovaný a v rovnováhe na to, aby človek dokázal žiť usporiadaný a plnohodnotný pozemský život.

Medzi ne patrí aj sexuálna energia spojená s túžbami a slasťou. Napriek tomu, že táto téma je spoločensky stále škatulkovaná ako tabu, je nevyhnutné venovať jej pozornosť z hľadiska zdravého duševného života. V najbližších odsekoch si ukážeme, ako dokážu rôzne formy tantrickej meditácie zmierniť drsný vplyv zimy.

Pohyb a tantrická jóga.

Pohybová aktivita je verejne známa ako efektívny zdroj endorfínov a adrenalínu, ktoré majú blahodárne účinky nielen na fyzické zdravie ale na našu náladu po zvyšok dňa. Problémom je to, že intenzívne tréningy ako posilňovňa alebo bojové športy naše problémy neriešia, maximálne pomáhajú transformovať frustráciu do vynaloženej energie. Pre správne adresovanie vnútorného trápenia ale aj správnu relaxáciu je nutné zamerať sa na pohybové aktivity, ktorých hlavným cieľom je relax. Tantrická jóga je ideálnym spojením posilňovania a dychových cvičení, ktoré vám pomôžu dokonalu nahliadnuť do svojho vnútra.

Tantrická masáž ako zdroj životnej energie.

Asi najznámejšou formou praktizovania učenia tantry sú masáže. Vystúpenie z konvenčnej komfortnej zóny pomáha človeku lepšie pochopiť to kým je a čo ho naozaj trápi. Vďaka tomu, že tieto masáže sú založené na stimulácií erotickej energie, no zakazujú opätovaný dotyk dostávame pocit neskutočnej túžby a získavame nový pohľad na naše trápenie.

Rovnako tieto nové zážitky dodávajú do života vzrušenie a novú energiu, keďže nás vytrhávajú z bežnej rutiny. Naopak ak na vás zima dolieha ako na pár, odpoveďou môže byť párová tantra masáž. Okrem nových praktík, ktoré si môžeme preniesť do spálne získavame jedinečnú možnosť spolu s partnerom zažívať nové veci a tým prehlbovať náš vzťah.

Tantra erotická masáž sa dá veľmi jednoducho praktizovať v pohodlí domova, no na začiatok je dôležité nechať sa viesť profesionálmi. Napríklad v Tantra Diamond Bratislava, salóne so zástupom spokojných zákazníkov. Diskrétnym, individuálnym no vysoko profesionálnym prístupom môžeme absolvovať niektoré z variant tantrickej masáže a správne pochopiť fungovaniu filozofie a praktík učenia tantry.