Home / Móda / Nájdite si ten správny typ pánskych nohavíc

Nájdite si ten správny typ pánskych nohavíc

Ste na ceste za hľadaním toho najlepšieho tvaru nohavíc pre vašu postavu. Podľa čoho by ste sa mali rozhodovať pri výbere nohavíc? Vybrať ten správny tvar a dĺžku pánskych nohavíc môže byť niekedy naozaj ťažké. Radi vám pomôžeme a poradíme s výberom toho najlepšieho strihu a typu pánskych nohavíc. A viac inšpirácií nájdete na tejto stránke Bolf.

Správna dĺžka nohavíc

V prvom rade, je dôležité si vybrať tú správnu dĺžku nohavíc. Záleží aj od toho, aký typ nohavíc si v tomto prípade chcete kúpiť. Ak chcete niečom formálnejšie teda nejaké oblekové nohavice prípadne celý oblek teda nohavice spolu so sakom odporúčame vám, aby vaše nohavice neboli až príliš krátke. Mali by mať primeranú dĺžku a taktiež by vám zase nemali byť až príliš dlhé.

Avšak na druhej strane. Čo začína byť trendy sú práve naopak nohavice, ktoré sú vám trošku kratšie. Môže ísť aj o nohavice, ktoré si oblečiete na nejakú udalosť, pričom chcete vyzerať trendy avšak takýto typ a strih nohavíc vám neodporúčame si obliecť na veľmi slávnostné udalosti ako napríklad svadba, promócie. Mohlo by to vzbudiť viac dojem neformálneho oblečenia ako formálneho.

Aký tvar nohavíc by som si mal vybrať podľa typu mojej postavy?

Povedzme si zopár príklad aký typ nohavíc si vybrať ak chcem vyzerať elegantne. Keď počujete slovo elegantne nemusíte si to spájať hneď so významom nudný. Práve naopak. Elegantný look môžete docieliť takto jednoducho a poradíme vám ako. Ak by ste si radi vybrali niečo čo je elegantné, ale zase na druhej strane nie príliš nudné alebo také obyčajné máme pre vás skvelý tip.

Nohavice chinos.

Tieto nohavice sú veľmi populárne pre svoj tvar a svoje využitie. Vďaka tomu, že tieto nohavice pôsobia veľmi elegantne materiál, z ktorého sa vyrábajú je veľmi pohodlný v porovnaní s klasickými pánskymi oblekovými nohavicami. Prečo sú ešte tak obľúbené? Práve preto, že keď si chcete obliecť niečo elegantné ale zase nie niečo čo je veľmi formálne tak v tomto prípade sú chinos nohavice v porovnaní s oblekovými nohavicami oveľa lepšou voľbou. A to aj z toho dôvodu, že oblekové nohavice sa už nedajú veľmi kombinovať s iným oblečením. Väčšinou si k nim musíte obliecť napríklad košeľu alebo sako. Zase na druhej strane k nohaviciam chinos si môžete obliecť napríklad nejaké tričko a na to sveter. Taktiež si k ním môžete obuť viac ležérnejšiu obuv a nie iba spoločenské topánky k obleku.

V opačnom prípade, keď si chcete obliecť niečo úplne neformálne niekam von alebo do kina prípadne do školy asi všetci veľmi radi volíme práve rifle. Cítime sa v nich veľmi pohodlne. Pôsobia veľmi mladistvo a sviežo. Okrem toho, sa k rifliam dá obliecť naozaj čokoľvek. Či už obyčajné tričko a na to bundu alebo aj sako veď prečo nie.

A teraz si povedzme k obidvom príkladom aj čo sa týka nohavíc chinos aj riflí ako si vybrať ten správny tvar podľa toho akú mám postavu

Ak patríte k tým pánom, ktorých postava sa dá nazvať ako vyšportovaná môžete siahnuť po akomkoľvek tvare pánskych nohavíc. Ak chcte, aby vám vynikla vaša postave máte to šťastie, že si môžete kľudne obliecť aj nohavice typu slim. Pre tieto nohavice je typický ich tvar, ktorý je takpovediac na telo.

Ak skôr patríte do skupiny pánov, ktorí možno nemali až také šťastie a ich postava je trošku oblejšia odporúčame vám vyhýbať sa slim nohaviciam. Pôsobili by na vás veľmi obtiahnutý a to by malo úplne opačný efekt a namiesto toho, aby ste zaujali budete vyzerať veľmi obtiahnutý. Preto skôr zvoľte rovný strih nohavíc.

Každému z nás sa hodí a páči niečo iné. Nie je zlé niekedy zaexperimentovať a skúsiť niečo úplne nové, ale vždy by sme nemali zabúdať na to, aby sa daný tvar a dĺžka nohavíc úmerne hodil k vášmu typu postavy.