Home / Návody / BARF – kvalitné krmivo pre vášho psa

BARF – kvalitné krmivo pre vášho psa

Najlepší štvornohý priateľ človeka si zaslúži samozrejme len to najlepšie. Základom zdravého, vitálneho a spokojného psíka je dobrá strava plná živín a vitamínov. Klasické granule neobsahujú všetky látky potrebné pre správny vývoj domácich miláčikov. Naopak BARF krmivá sú tým najlepším krmivom, ktoré môžete na trhu nájsť.

Granulám odzvonilo, na rade je BARF

Možno ste sa s výrazom BARF ešte nestretli. Ak ste však chovateľom psov, mali by ste spozornieť. Skratka BARF pochádza z angličtiny a vo voľnom preklade znamená stravu založenú na kostiach a surovom mäse (Bones and Raw Food). Tu iste veľa z vás začne krútiť hlavou a tvrdiť, že surové mäso nie je pre psa vhodné. Opak je pravdou. Granule sa začali využívať ako krmivo pre psov približne pred sto rokmi. A čo jedli psi pred tým? No predsa práve surové mäso. Takáto strava im zaručovala zdravie, krásnu srsť, vitalitu a pevné zuby. Dnes trpia psy mnohými takmer ľudskými ochoreniami. Vinníkom sú práve granule. Ak prejdete na BARF stravovanie a krmivá, rozdiel v správaní a sile vášho psa spoznáte za pár dní. BARF strava je pre psa najlepšie stráviteľná, najprirodzenejšia a najchutnejšia.

BARF jedálniček pre každého psa

BARF kŕmenie neznamená len surové mäso pre psa. Samozrejme, že je základom takého stravovania. Na výber však máte aj hotové BARF krmivá a rôzne salámy, ktoré vám v začiatkoch na prechod BARF pomôžu. Pri príprave pokrmov pre psíka môžete kombinovať surové kvalitné mäso so zeleninou alebo hotové výrobky so zeleninovými salámami. Tieto jedlá nie sú tepelne upravené, a preto spĺňajú prísne požiadavky barfovania. Barfovaním pes získava všetky látky potrebné na správny vývoj a pre jeho zdravie. V BARF strave sa nachádzajú bielkoviny, tuky, sacharidy, vláknina, minerálne látky a aj vitamíny. Surové kosti navyše zlepšujú stav chrupu psov a pomáhajú predchádzať tvorbe zubného kameňa. Vyskúšajte na pár dní barfovanie a váš pes získa zdravé trávenie, vitalitu a silu.