Home / Bývanie / Hľadáte tú najlepšiu strešnú krytinu?

Hľadáte tú najlepšiu strešnú krytinu?

Kupovať strechu, to nie je ako nákup oblečenia alebo nábytku. Keď sa nám časom znepáči, vymeniť ju by bolo veľmi nákladné. Strešnú krytinu však oveľa častejšie než pre jej dizajn meníme kvôli nedostatočnej izolácii či pevnosti. Ak strecha javí známky poškodenia či sa opotrebila vplyvom času, treba sa okamžite poobzerať po novej. Akú si ale vybrať?

Strešná krytina má dôležité poslanie

Keď sme boli deťmi, často sme kreslili domčeky s áčkovými strechami a škridlami, pretože iné varianty sme v tej dobe až tak nevnímali. Strecha pre nás stále symbolizuje bezpečie, či vonku prší, treští mráz alebo zúria horúčavy. Ak je kvalitná, dom dostatočne zaizoluje pred teplom aj pred chladom, neprederie sa cez ňu dážď či sneh, nezničia ju krúpy ani ju neodnesie vietor. Dnes však pod kvalitnou strešnou krytinou nevnímame len klasické keramické škridly, ale aj plechové strešné krytiny, asfaltové, bridlicové, plastové či dokonca aj drevené či plastové. Výber strešnej krytiny nehodno podceniť, ale radšej sa treba pozerať na jej životnosť či schopnosť zvládať klimatické podmienky či rôzne chemické zložky dopadajúce na strechu formou dažďa. Vo veľkom zaváži tiež váha strešnej krytiny či sklon strechy. Sú to jednoducho veci, s ktorými vám najlepšie pomôžu odborníci.

Čo so strešnou krytinou získate

Vyberať si produkty, ktoré sú prakticky bezúdržbové, je rozumné. Preto aj pri kúpe novej strešnej krytiny hľadíme na to, či odolá prírodnému porastu alebo vrtochom počasia. Vždy poteší, ak natrafíme na výrobok, ktorý je zhotovený z cenovo dostupnejšieho materiálu, no nestráca pritom na kvalite či vzhľade. Dnešné plechové strechy napríklad môžu vyzerať aj ako škridlové či drevené, a dokonca ich získate v originálnom farebnom prevedení, s ktorým sa ľahko prispôsobí celkovému štýlu stavby. Strešná krytina, to nie je len strecha, ale aj príslušenstvo k nej, ako je odkvapový systém či iné konštrukčné a hydroizolačné zložky. Je rozdiel získať ich v cene strechy alebo si ich musieť dodatočne dokúpiť. Medzi najlepšie strešné systémy sa zaraďujú také, ktoré sa okrem spomenutých výhod vyznačujú navyše jednoduchou montážou, nízkou odpadovosťou a výbornou skladovateľnosťou. A presne také sú plechové strešné krytiny spoločnosti Blachotrapez.