Home / Vyberáme / Investičné zlato je už aj v slovenských domácnostiach

Investičné zlato je už aj v slovenských domácnostiach

Peniazom uloženým v bankách už neveríme. Kvôli nim sa stávame chudobnejšími. Už neexistuje spôsob, ako zarobiť na úrokoch z bežných vkladov, ale aj šporiace účty vyvolávajú úsmev. Akcie sa v dobe koronavírusovej pandémie ukázali byť rizikovými, aj keď sme vlastnili nízkorizikové portfólium. A „prestali fungovať“ aj tak obľúbené nehnuteľnosti. Jedna istota tu ale je – zlato.

Investičné zlato má unikátnu schopnosť uchovať hodnotu nášho majetku. S peniazmi uloženými do zlata neschudobnieme. Zhodnocujú sa a odolávajú otrasom v období ekonomických, pandemických, politických aj vojenských kríz. Ak sa bojíte o svoj majetok a chcete sa zaistiť do budúcnosti, investujte do zlata. Už to dávno nerobia iba veľkí investori. Naopak. Do zlata investujú pravidelne aj domácnosti.

Pozor na to, čo kupujete

Nie každé zlato je investičné. Pre investíciu sa hodia iba zlaté tehly, teda investičné zlaté zliatky a investiční zlaté mince. Nespleťte si ich s pamätnými. Vhodné je tiež investovať do správnych značiek, a to do takých, ktoré sú všeobecne a celosvetovo uznávanými a vykúpi vám ich ktorýkoľvek obchodník. Na Slovensku sa preto predávajú predovšetkým zlaté investičné zliatky od švajčiarskych rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. Naviac, zlaté tehličky so slovenským pôvodom ani nezoženiete. Mincovňa Kremnica investičné zlato v podobe zlatých zliatkov nevyrába. Nekúpite ho ani v Národnej banke Slovenska (NBS). Pokiaľ ide o zlaté investičné mince, istotou sú Rakúske Wiener Philharmoniker, austrálske „klokany“ a kanadské zlaté mince s typickým znakom javorového listu.

Chcete si vybrať investičné zlato správne?

Navštívte špecializovanú predajňu mincovne na Dunajskej ulici 68. „Zlaté mince a zlaté zliatky určené na bezpečné investíciu do tohto drahého kovu predávame priamo v Bratislave viac ako 9 rokov,“ konštatuje Soňa Klempová, vedúca predajne. „Za toto obdobie sme si získali dôveru 15 000 zákazníkov, ktorí si u nás pravidelne dopĺňajú svoje súkromné zlaté rezervy. Zlato dovážame priamo zo zahraničia, od dcérskej spoločnosti rakúskej centrálnej banky. Klienti tak majú istotu pôvodu a rýdzosti.“

Teraz, v čase pandémie, si máte možnosť investičné zlato objednať aj v eshope firmy. Na webovej stránke www.slovenske-mince.sk nájdete aj vždy aktualizované nákupnú a výkupnú cenu zlata.