Home / Návody / S našim návodom si vyberiete ten najlepší cyklotrenažér

S našim návodom si vyberiete ten najlepší cyklotrenažér

najlepší cyklotrenažérKto by nemiloval cyklistiku? Tento rozšírený šport je obľúbený po celom svete. Na Slovensku možno o niečo viacej vďaka cyklistom, ktorí nás skvele reprezentujú na medzinárodných súťažiach. Napriek tomu, že na bicykli sa dá jazdiť celý rok, nie každý zvláda nástrahy nepriaznivého počasia. Riešením je cyklotrenažér, ktorý vám aspoň čiastočne vynahradí jazdu na bicykli.

Základom je komfort pri cvičení

Cyklotrenažéry sú vhodné pre každého človeka túžiaceho po zdravom pohybe. Jazdiť na nich môžu dokonca aj seniori, pretože toto cvičenie nezaťažuje kĺby. Na domáce využitie vám bude stačiť model s pevnou konštrukciou a samozrejme viacerými možnosťami nastavenia odporu. Cyklotrenažér, eliptický trenažér, bežecký pás a iné domáce kardio stroje vždy vyberajte podľa svojej postavy. Jedine týmto spôsobom výberu dosiahnete komfortné cvičenie. Ak bude na stroji trénovať viacero osôb, spoľahnite sa na kvalitné stroje z pevných materiálov. Vždy prihliadajte na váhu cvičiacich, od ktorej závisí nosnosť vyberaného cyklotrenažéra. Dôležitá je aj vaša výška, preto sa poobhliadnite po stroji s možnosťou nastavenia riadidiel i sedla. Vyberte si naozaj kvalitný stroj a plne vám nahradí jazdu na bicykli.

Tieto tri parametre si všímajte

Cyklotrenažéry sa vyrábajú s rôznou možnosťou záťaže jazdy. Ak ste športovcom, ktorý túži po náročnom šliapaní, kúpte si trenažér s väčšou hmotnosťou zotrvačníka. Zotrvačník bez voľnobehu bude pri brzdení vyžadovať vašu spoluprácu, pretože spomaľuje len postupne. Naopak s voľnobehom sa zastaví ihneď po zabrzdení. Brzdenie je druhým dôležitým parametrom. Ak nechcete, aby vás pri cvičení rušil hluk, kúpte si cyklotrenažér s indukčnými brzdami. Majú tichý chod a prakticky neobmedzené možnosti záťaže. Do tretice sa oboznámte so šliapacím stredom. Najdokonalejšiu simuláciu klasického bicykla dosahujú len modely so šliapacím stredom s kľukami nasadenými na štvorhrane.

Posledné bodky k dokonalosti

V prípade sedla platí, že čím bude tvrdšie, tým lepšie sa pri trénovaní budú cítiť vaše kríže. Pri dynamickom šliapaní do pedálov oceníte možnosť regulácie podľa dĺžky chodidla a klipsne na upevnenie. Aby ste sa pri tréningu nemuseli zdržovať s ovládaním záťaže a programov, je lepšie investovať do cyklotrenažéra s elektronickou reguláciou. Síce nie nevyhnutné, ale spríjemňujúce trénovanie sú rôzne doplnkové funkcie trenažéra. Ide napríklad o nadstavce pre jazdu v stoje, rôzne tréningové programy či možnosť merania tepovej frekvencie. Výber vhodného cyklotrenažéra či iných pomôcok na cvičenie vám uľahčí internetový obchod inSPORTline. Vďaka jednoduchému vyhľadávaniu, veľkej ponuke a priaznivým cenám ani na sekundu neoľutujete kliknutie na ich webové stránky.