Home / Bývanie / Sprievodca pri výbere nových okien

Sprievodca pri výbere nových okien

Sprievodca pri výbere nových okienRozhodli ste sa vymeniť vaše staré okná za nové? Už dávno neplatí, že moderné a funkčné sú len plastové okná! V súčasnosti nájdeme na trhu rôzne materiálové prevedenia okien a dverí, ktoré stoja za zmienku. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami a hor sa do nakupovania.

Drevené okná a ich tradičný dizajn

Nie je žiadnym tajomstvom, že drevo je vo svete stavebníctva jeden z najpoužívanejších a najpreferovanejších typov materiálu, a to hneď z viacerých dôvodov. Môže sa pochváliť výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami, stabilitou a odolnosťou voči mechanickým vplyvom a tiež nadčasovým dizajnom. Drevené okná si „prešli“ mnohými inovatívnymi technologickými postupmi, čoho výsledkom sú kvalitné okná schopné prvotriedne izolovať a splniť všetky funkčné požiadavky. Teploizolačné drevené okná sú skvelým riešením najmä do novostavieb, ktoré v kombinácií so zvyškom exteriéru dotvoria nadčasové bývanie pre moderných ľudí.

Sprievodca pri výbere nových okienBezrámové okná – elegantné okná s minimálnou údržbou

Čo rozhodne stojí za zváženie sú bezrámové okná KLASIK a INTEGRAL, ktoré sa vyznačujú tým, že sú v jednej rovine so stropom a podlahovou časťou. Profil je spojený drevom a hliníkovým predsadeným krytom, ktorý je osadený trojsklom, vďaka čomu je zabezpečená špičková tepelná izolácia a maximálna energetická efektivita. Výhodou je minimálna údržba, nadčasový dizajn a ochrana domov pred nepriaznivými podmienkami a poveternostnými vplyvmi, čo oceníte najmä v chladnom počasí.

Okná využívané najmä v historických budovách

Klasické kastlové okná sa používajú predovšetkým na historické budovy a staršie budovy v pamiatkových zónach, pričom ide o akúsi alternatívu eurookien. Pri povrchovej výrobe sa totiž používa rovnaká technológia ako pri spomínaných eurooknách, vďaka čomu je možné vyrobiť špaletové i kastlové okná s výbornými technickými vlastnosťami a parametrami.