Home / Vyberáme / Ako si vybrať kvalitnú kozmetiku

Ako si vybrať kvalitnú kozmetiku

Ako si vybrať kvalitnú kozmetikuPrírodná kozmetika patrí bez pochýb medzi to najlepšie, čo môžete svojej pokožke, vlasom a pleti dopriať. Ľudia čoraz častejšie preferujú zdravie a prírodu pred nízkou cenou. V posledných rokoch sa veľa prípravkov tvári ako BIO, ale v skutočnosti ide len o reklamný fígeľ. Ako rozoznať kvalitnú kozmetiku od napodobením a ako si vybrať správne?

Ako rozoznať kvalitnú prírodnú kozmetiku

Možno si občas kladiete otázku, prečo by ste mali kupovať prírodnú kozmetiku, ktorá je drahšia ako chemicky upravované prípravky. Odpoveď je jednoduchá. Cez pokožku prenikajú mnohé látky priamo do organizmu. Dlhodobým používaním kozmetiky plnej chémie škodíte nielen koži, ale aj vnútorným orgánom.

Obsah prírodnej kozmetiky

Už samotný názov napovedá, že prírodná kozmetika by mala mať čisto prírodné zloženie bez chemických látok a konzervantov. Nespoliehajte sa na veľké nápisy na obaloch, ale venujte pozornosť malým písmenám v popise zloženia. Väčšina prírodnej kozmetiky je vyrábaná na báze esenciálnych olejov, byliniek, včelieho vosku a lanolínu. Takáto prírodná kozmetika je vhodná pre každého, dokonca aj pre deti. Môžete ju používať dlhodobo bez rizika vedľajších účinkov alebo neželaných alergií.

Týmto látkam sa vyhýbajte

Celkom iste si nekupujte kozmetiku, ktorá je označená ako prírodná a na etikete vidíte, že 30 % tvoria umelé zložky. Telu a pokožke najviac škodia tieto látky: parabény, silikóny, ropné deriváty, syntetické sulfáty a silné parfumy. V prírodnej kozmetiky nemá miesto ani minimálny podiel uvedených látok. Ak sa vám nechce zloženie výrobkov študovať v drogérii, odporúčame vám nakupovať v e-shope naureus.sk. V pohodlí domova sa dostanete k najkvalitnejším výrobkom za ceny nižšie ako v kamenných obchodoch.

Spoliehajte sa na dobré meno a certifikáty

Pri kúpe prírodnej kozmetiky dajte prednosť overeným značkám s dlhou tradíciou. Takou je napríklad kozmetiky Soaphoria. Ak hľadáte luxusný prírodný produkt za rozumnú cenu, jedinou voľbou je Soaphoria. Z hľadiska transparentnosti by ste mali preferovať kozmetiku z domácej produkcie. Malé firmy a rodinné podniky dávajú do výrobkov kus svojho srdca a budujú si dobré meno krok za krokom. Kvalitného producenta prírodnej kozmetiky spoznáte aj podľa toho, že svoje produkty predáva v recyklovateľných obaloch. Kupujte si len kozmetiku, ktorá získala certifikáty ako CPK, Ecocert alebo CPK bio. Poctivý výrobca prírodnej kozmetiky netestuje svoje výrobky na zvieratách a suroviny na výrobu prípravkov pestuje ekologickým spôsobom. V neposlednom rade získavajte overené informácie. Opýtajte sa na skúsenosti svojich známych alebo si prečítajte recenzie na internete.