Home / Šport / Rozhýbte svoje telo, zabávajte sa a chudnite

Rozhýbte svoje telo, zabávajte sa a chudnite

K in-line korčuľovaniu potrebujete len kolieskové korčule a zopár chráničovMedzi najobľúbenejšie formy pohybu, ktorým sa dá venovať v prírode je in-line korčuľovanie. Po zvládnutí techniky jazdy si začnete užívať radosť z pohybu, zvyšovať sa bude vaša rýchlosť, výkonnosť, začnete chudnúť a vaše stehná či zadok sa stanú výstavnými kúskami. In-line korčuľovanie je vskutku zábavný a finančne nenáročný šport.

Dbajte na správny výber korčúľ

K in-line korčuľovaniu potrebujete len kolieskové korčule a zopár chráničov. Chrániče síce nie sú povinné, ale pri páde si uvedomíte ich význam. V obchodoch i na internete nájdete nepreberné množstvo značiek a modelov korčúľ. Pri ich kúpe by ste sa mali vyvarovať chybám, ktoré vám pri jazdne totálne zmaria radosť z pohybu. Veľkosť korčúľ by nemala byť menšia a ani väčšia ako je vaša veľkosť topánok. Veľa ľudí si kupuje o číslo väčšie korčule, pretože sa obávajú otlakov a odrenín. To je chyba – korčule väčších rozmerov ako je vaše chodidlo nedodajú dostatočnú oporu pri jazde. Môžete si spôsobiť zranenie a ani štýl jazdy nebude stáť za nič. Inline korčule musia pevne obopínať vaše členky a celé chodidlo, prsty by mali mať v topánke dostatočný priestor. Pri výbere korčúľ sa riaďte viac technickými parametrami a materiálu, z ktorého sú vyrobené, dizajn by vás mal zaujímať až na záver. Ak sa chcete zorientovať v typoch korčúľ, odporúčame vám navštíviť stránky e-shopu inSPORTline, kde nájdete kolieskové korčule pre dospelých i deti, chrániče a športové oblečenie za rozumné ceny.

Zábavné a zdravé korčuľovanie

In-line korčuľovanie je pre telo riadne náročným pohybom. Skvelé je, že pri korčuľovaní si ani neuvedomujete, že vlastne športujete a spaľujete kalórie. Rýchlejšia jazda vám vháňa vánok do tváre, vonkajšie prostredie pôsobí ako balzam na dušu a so zlepšujúcou sa technikou jazdy si začnete trúfať na rôzne skoky či triky. Korčuľovania sa nemusia báť ani starší alebo obézni ľudia. Na in-line nie sú vaše kĺby tak veľmi zaťažované ako pri behaní. Zo začiatku skúste korčule obuť a zajazdiť si len zopár minút. Postupne si pridávajte kilometre a za pár dní zvládnete aj hodinu korčuľovania. In-line je skvelým športom pre ľudí, ktorí majú psychicky náročné zamestnanie. Pri korčuľovaní zabudnete na problémy a prečistí sa vám myseľ. Vaše telo sa stane flexibilnejšie a svaly sa spevnia. Práve kvôli vysokej efektivite pri formovaní postavy obľubujú korčuľovanie predovšetkým dámy. Pravidelným in-line korčuľovaním si vyformujete svaly na zadku, stehnách, ale aj brušné svalstvo. Pri korčuľovaní musíte držať telo v istom uhle, ktorý spevní svaly na chrbte. Vďaka tomu sa vám zlepší držanie tela a stabilizuje jeho stred. Tak ako každé športovanie, tak aj korčuľovanie znamená obrovský prínos pre vaše zdravie – posilnená imunita, zlepšená funkcia pľúc, ochrana pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a redukcia váhy. Dajte preto šancu in-line korčuľovaniu, ktoré sa nevyrovná žiadnemu inému outdoorovému športu.