Home / Cestovanie / Počuli ste už o pneumatikách Nexen Tire?

Počuli ste už o pneumatikách Nexen Tire?

Počuli ste už o pneumatikách Nexen Tire?Juhokórejský výrobca pneumatík, ktorý začal vyrábať už v roku 1956 u nás ešte nie je taký známy, no všetko sa čoskoro zmení. Nexen Tire mieri na celosvetový trh, kde chce konkurovať svetovým značkám gumárenského priemyslu. Tak čo, osloví vás?

Predstavujeme Vám špičkovú kvalitu za rozumnú cenu

Hoci v našich končinách o Nexen počul zatiaľ len málokto, tento výrobca ponúka už viac ako 70 rokov kvalitné pneumatiky, ktoré sa predávajú v 130 krajinách sveta. Nejde teda o žiadneho nováčika, ktorý by sa tejto problematike nerozumel. Naopak, značka investovala do výskumných centier a moderných výrobných zariadení, čoho výsledkom je dôvera koncernov ako sú Kia, Chrysler alebo Volkswagen.

Športoví nadšenci môžu poznať logo tohto výrobcu z dresov futbalistov Manchester City alebo hokejistov BK Mladá Boeleslav. Nexen predstavil aj tento rok nové letné pneumatiky, ktoré dokážu uspokojiť aj najnáročnejších motoristov. Zaujímavosťou je, že prvý európsky závod spoločnosti bol len nedávno otvorený v Českej republike, čím sa nám Nexen ešte viac priblížil. V roku 2019 tak vznikla u našich susedov najmodernejšia továreň na výrobu pneumatík, ktorá by už v roku 2022 mala produkovať približne 11 miliónov kusov ročne.

Nexen Tire sa týmto krokom stal jedným z najväčších investorov v Českej republike, ktorý dokáže poriadne zamiešať karty. Aj keď je konkurencia v oblasti pneumatík veľká je jasné, že Nexen si dokáže vybudovať na trhu svoje stabilné miesto. Dôvodom je nielen dobrá kvalita, ale aj výborná cena, ktorú motoristi ocenia. Najnovšie letné modely uvedené na trh oslovili aj najnáročnejších vodičov a to najmä kvôli výnimočnej stabilite vo všetkých podmienkach. Model Nexen N´Fera Sport dokonca výrazne zabodoval aj v známych testoch ADAC 2020.

Bezpečnosť ako najvyššia hodnota

Ak sa povie medzi automobilovými jazdcami Nexen, jednoznačne ide o spoľahlivosť a stabilitu. Keďže sa športová jazda vždy spája s vysokou rýchlosťou, juhokórejský výrobca berie bezpečnosť ako hodnotu s najvyššou prioritou. Dôležité je ale zakúpiť nielen kvalitné a bezpečné pneumatiky, ale dohliadnuť aj na ich kondíciu a životnosť. Poškodenia a veľká opotrebovanosť dokáže bezpečnosť pneumatík veľmi znížiť a preto ich treba po čase vymeniť. Riskovať sa neopláca a keďže prichádza čas prezúvania, mal by každý vodič svoje letné pneumatiky poriadne skontrolovať. Novú sadu môžete vyberať nielen z produktov spomínaného Nexenu, ale aj iných preverených značiek. Dôležité je sledovať označenie pneumatík, aby na vozidlo dokonale zapasovali.

Výborným doplnkom každých pneumatík sú aj hliníkové disky, ktoré sú pre kolesá atraktívnejšou voľbou. Na rozdiel od plechových vydržia niekoľko rokov, sú ľahšie, pevnejšie a autu dodajú dokonalý vzhľad.