Home / Bývanie / Viete, čo všetko potrebujete k inštalácii LED pásikov?

Viete, čo všetko potrebujete k inštalácii LED pásikov?

Viete, čo všetko potrebujete k inštalácii LED pásikov?LED pásiky už dávno nepatria len do nočných podnikov alebo hotelov. Našli si uplatnenie aj ako doplnkové osvetlenie domácností. Vhodne umiestnený LED pásik dokáže úplne zmeniť celý priestor, dodať mu nové vyžarovanie a moderný vzhľad. Inštaláciu LED pásikov zvládne každý domáci majster. Nezabudnite však, že samotný LED pásik nestačí. K inštalácii pásikov budete potrebovať náradie a zopár doplnkových zariadení.

Malá inšpirácia na úvod

LED pásiky podobne ako LED panely pôsobia v každom priestore veľmi moderne. Okrem toho, že potešia oko, dokážu navodiť správnu atmosféru a hlavne vám ušetria peniaze na energiách. Je známe, že LED technológie sú spojením vysokej efektivity a nízkych nákladov. LED pásiky môžete nalepiť prakticky kamkoľvek. Ak si myslíte, že ide o preklep, uisťujeme vás, že nie. Pásiky sa naozaj lepia a je ich toľko druhov, že sa dajú inštalovať do interiéru i exteriéru. Druhy pásikov s vysokým krytím môžete použiť napríklad na osvetlenie bazéna, chodníka, ako doplnkové svetlo na terasu alebo ich môžete umiestniť do kmeňa stromu. V interiéri slúžia LED pásiky na osvetlenie pracovnej plochy v kuchyni, na ozdobenie vitrín, skriniek, akvárií, obrazov alebo ich nalepte do rámu televízora. Na internete nájdete nepreberné množstvo inšpirácii. Vždy si však dajte poradiť od odborníkov, ktorí vám odporučia správny typ LED pásika. Firma LEDprodukt sa venuje predaju LED technológií už 10 rokov. V e-shope led produkt nájdete stovky svietidiel, pásikov, panelov a doplnkov, ktoré urobia z vášho domova trendové a útulné miesto.

Inštalácia LED pásikov

K inštalácii LED pásikov budete okrem pásov potrebovať nožnice, skrutkovač, konektory na prepojenie pásikov, konektor na prepojenie so zdrojom napätia a samotný zdroj napätia. LED pásiky môžete lepiť priamo na požadovaný povrch, ale odporúčame vám ich lepenie do LED lišty. LED lišta je vyrobená z hliníka, dokáže chladiť pásik a tým predĺžiť jeho životnosť. Zároveň vyzerá v spojení s pásikom veľmi moderne. LED lišty resp. LED profily si môžete zakúpiť v klasickej sivej, ale aj bielej alebo čiernej farbe. Lištu pripevnite na miesto, kde chcete nalepiť pásik pomocou obojstrannej pásky, dá sa tiež priskrutkovať alebo zavesiť na nosné lanká. Pásik nožnicami prestrihnite na vyznačených miestach. Docielite tak vami požadovanú dĺžku pásika. Jednotlivé časti pásikov pospájate pomocou konektorov. Konektory sa využívajú tiež na prepojenie pásika so zdrojom napätia. Odporúčame vám si zakúpiť aj diaľkové ovládanie, pomocou ktorého môžete meniť intenzitu svietenia alebo pri RGB pásikoch farbu osvetlenia.