Home / Návody / Preprava bicykla vo vlaku verzus preprava automobilom

Preprava bicykla vo vlaku verzus preprava automobilom

Preprava bicykla vo vlaku verzus preprava automobilomNemienite sa vzdať svojho dvojkolesového koníčka ani počas dovolenky? Nezostáva vám nič iné, ako vymyslieť vhodný spôsob prepravy vášho bicykla do vzdialených miest. Letecká preprava je drahá, pretože sa bicykel zaraďuje medzi nadrozmernú batožinu. Ak sa nechystáte cestovať na druhý kontinent, zvoľte radšej prepravu vlakom alebo autom.

Preprava bicykla automobilom

Automobilom sa dá prepraviť veľké množstvo vecí. Nemusíte dokonca vlastniť SUV alebo dodávku. Stačí vám pripevniť na strechu box. Strešné boxy samozrejme nie sú riešením pre prepravu bicyklov. Hravo však do nich schováte všetku batožinu, dokonca aj cyklovozíky. Na prepravu bicyklov sú určené nosiče na auto, ktoré sa dajú pripevniť na strechu, na ťažné zariadenie alebo na piate dvere vozidla. Ak máte väčšie vozidlo alebo potrebujete už spomínaný strešný box, jedinou voľbou by pre vás mal byť nosič na ťažné. Nosiče bicyklov na ťažné vyhrávajú prvú priečku v obľúbenosti medzi nosičmi. Mnohí vodiči zistili, že nosiče na ťažné im neprekážajú pri jazde, sú skladné, ľahko sa montujú a dokážu previesť aj ťažké elektrobicykle. Dokonca nebudete mať problém pri otváraní kufra. Značne sťažené otváranie kufra budete mať, ak sa rozhodnete pre nosič na piate dvere. Na druhej strane ušetríte a nemusíte si k nosiču zaobstarať tretiu poznávaciu značku ako pri nosičoch na ťažné. Posledný typ nosiča na strechu vozidla preferujú ľudia s menšími vozidlami.  V prípade, že si kúpite tento model nosiča, rátajte s horšou manipuláciou s bicyklami pri nakladaní a nutnosťou demontovať nosič pri vjazde do garáže.

Preprav bicykla vlakom

Jazda vlakom je pohodlná a výhodou je, že do vlaku si okrem batožiny môžete zobrať aj bicykel. Týmto spôsobom sa dokážete dostať s bicyklom do celej Európy. Samozrejme, že musíte rátať s oveľa dlhším cestovaním ako pri jazde vozidlom. Neunaví vás však šoférovanie, a ak si priplatíte za lôžkový vozeň, prídete do cieľovej destinácie krásne oddýchnutí a pripravení na bicyklovanie. Cesta vlakom spája rodinu, počas putovania sa môžete venovať partnerovi i deťom. Poteší vás tiež fakt, že za prepravu bicyklov sa nedoplácajú astronomické sumy. Dokonca na niektorých vlakových trasách na Slovensku je preprava bicykla zdarma. S bicyklom sa môžete vybrať aj do obľúbeného Chorvátska. Mnohé vlakové spoločnosti avizovali možnosť prepravy nielen bicyklov, ale tiež automobilov. Nevýhodou je, že ak cestujete s celou rodinou, budete mať problém s vykladaním a nakladaním rozmerných batožín.