Home / Móda / Topánky, ktoré môžete nosiť v zime

Topánky, ktoré môžete nosiť v zime

Topánky, ktoré môžete nosiť v zime

Vybrať správne topánky na zimu si vyžaduje prihliadnutie na množstvo faktorov. Základom je voľba správneho a odolného povrchového materiálu, ktorý zaručí vašim nohám pohodlie. Rovnako je dôležité zvoliť aj kvalitnú podrážku, ktorá vám zabezpečí bezpečnosť. V neposlednom rade je dôležité, aby sa topánky dobre kombinovali, a tak ste ich cez zimu aj poriadne využili. Nezabudnite si tiež vyberať modely, ktoré sú dostatočne zateplené.

Ako vybrať ideálne dámske zimné topánky?

Ako sme už spomenuli, vybrať vhodné dámske zimné topánky môže byť nesmierne náročné. Základom je pozerať sa na funkčnosť jednotlivých zložiek a kvalitu šitia. Do kvalitných zimných topánok sa oplatí investovať, pretože vás ochránia pred akýmkoľvek vplyvom počasia a tiež zaručia vašu bezpečnosť. Pri výbere sa tiež môžete orientovať aj podľa aktuálnych trendov a vyberať si modely, ktoré budete vedieť dobre kombinovať do rôznych štylizácií.

Najlepšou voľbou materiálu pre zimné topánky je koža, ktorá je vodeodolná a má skvelé vlastnosti pre termoreguláciu. Treba sa však o ňu starať, aby si nielen krásu, ale aj tieto vlastnosti udržala. V prípade, že nechcete zvoliť kožu, môžete investovať aj do rôznych pogumovaných povrchových úprav odpudzujúcich vodu. Rovnako je populárna aj vegan koža, ktorá však má výrazne skrátenú dobu životnosti oproti klasickej koži.

Podrážka na zimných topánkach by mala byť pevná a odolná. Dobré je pokiaľ má vrúbky, ktoré zvyšujú stabilitu napríklad pri pohybe na snehu, či ľade. Dôležitým aspektom pri výbere by mala byť aj kvalita šitia. Vždy si pozerajte, či všetky komponenty dobre držia a akým spôsobom sú spojené. Ak je napríklad podrážka len prilepená a nie zašitá, je väčšia pravdepodobnosť, že sa odlepí, napríklad vplyvom posypovej soli.

Ktoré topánky na zimu zvoliť?

Na zimu sú veľmi populárne dámske snehule, ktoré sú ideálnou variantou na bežné nosenie, či na výlety. Sú zateplené, majú kvalitnú podrážku a nadčasový vzhľad. Môžete si ich vyberať v rôznych prevedeniach, ideálne je však siahnuť po neutrálnych farbách, aby sa vám dobre kombinovali. Hodia sa predovšetkým k zimným bundám a využijete ich ako na bežné nosenie tak aj pri pobyte na horách. Investíciou do tohto modelu topánok teda určite nestúpite vedľa.

Zateplené vysoké šnurovacie topánky sú taktiež obľúbeným prvkom zimného šatníka. Navyše sa takéto modely dajú kombinovať k širokému spektru dámskych štylizácií – do športového, elegantného, či ležérneho štýlu. Zabezpečia vám pohodlie a rovnako vaše nohy ochránia pred vonkajšími vplyvmi. Najčastejšie sú dostupné modely v čiernej, hnedej, či šedej, ale voliť môžete aj odvážnejšie farby, ak máte záruku, že ich budete vedieť dobre kombinovať na bežné nosenie.

Pohodlné dámske zimné topánky sú aj tzv. Emu topánky. Vo všeobecnosti sa považujú za jedny z najpohodlnejších na nosenie počas zimy, pretože sú zateplené a nesmierne mäkké. Majú aj mäkkú podrážku, vďaka čomu sa v nich cítite ako v papučkách. Pri tomto modeli však predstavuje veľký problém ich bezpečnosť, pretože podrážka nie je vhodná na chodenie po neupravenom teréne. Rovnako je potrebné siahnuť po vodeodolných materiáloch a správnej výške obuvi, aby vás v zime ochránila.

Dámske zimné topánky si vždy vyberajte po dlhšom uvážení. Môžete zvoliť známe a populárne značky s dlhou tradíciou, pri ktorých máte zaručenú kvalitu. Široký výber dámskych zimných topánok nájdete napríklad na CCC.eu. Okrem internetového obchodu môžete nakupovať aj v kamennej predajni CCC, a tam si topánky aj poriadne vyskúšať.