Home / Ľudia / Prečo je dobré ísť na prechádzku s bábätkom?

Prečo je dobré ísť na prechádzku s bábätkom?

ísť na prechádzku s bábätkomSte pripravená vstať a začať chodiť s dieťaťom vonku? Krátko po narodení dieťaťa vám lekár pravdepodobne odporučí chôdzu ako prvé cvičenie.

Chôdza je skvelá, pretože vaše tempo môže byť také rýchle alebo pomalé, ako si prajete a môžete kráčať tak dlho, koľko chcete. A to najlepšie: Môžete cvičiť, keď je dieťa s vami!

  • Bábätká si naozaj užívajú pohľad na všetky nové objekty, keď idete von – všetko je iné! Farby, pohyb, pohybujúce sa svetlo. Je to vizuálne úplne nový svet!
  • Keď ideme von, čerstvý vzduch pod holým nebom pôsobí inak a vyvoláva záujem, keď sa vaše dieťa rozhliada a všetko vníma. Pre vás je to staré auto, vôňa dažďa alebo niekto grilujúci na dvore. Ale pre vaše dieťa to môže byť prvýkrát, čo to zažije!
  • Vonku sú zvuky úplne iné. Okoloidúce autá, štebot vtákov, lietadlá, štekot psov, kosačky na trávu – všetky tieto zvuky vám dávajú príležitosť rozprávať sa so svojím dieťaťom a použiť slová, ktoré opíšu, čo počujú. Keď rozprávate o tom, čo vaše dieťa prežíva, pomáhate pri rozvoji jazyka.
  • Neurónové spojenia sú iné, keď ideme von. Senzorická stimulácia je menej rýchla, plynulejšia a umožňuje akúsi „pauzu“. To zlepšuje vývoj mozgu a môže dokonca ovplyvniť správanie dieťaťa.

Budete potrebovať kočík

Kočík pre dojčatá je veľmi odlišný od toho, čo by ste použili pre staršie dieťa. Našťastie je veľa kočíkov vyrobených tak, aby sa prispôsobili rastúcim deťom. Investujte od začiatku do kvalitného kočíka. Postarajte sa o to a budete ho mať dlhé roky!

Jedným z najväčších nákupov, ktoré pre vás aj vaše dieťa urobíte, je skvelý kočík. Keďže kočíky sa používajú tak často a môžu byť dosť drahé, naozaj sa chcete zamerať na nájdenie toho správneho. A možno budete chcieť zvážiť kočíky dvojkombinácia. Sú všestranné, versatilné, funkčné a jedna z najlepších možností pre novorodencov. Kočíky pre deti sa dodávajú s dvoma možnosťami sedadiel: jednou je hlboký kočík, ktorý je ideálny pre novorodencov, pretože im umožňuje ležať. Druhá sedačka je typická sedačka do kočíka pre batoľatá. Väčšina vám umožní pripnúť aj autosedačku ako tretie sedadlo. Chcete cestovný kočík, ktorý obsahuje aj autosedačku? Naozaj máte v úmysle nájsť kočík s úložným priestorom, alebo vás skôr zaujíma taký, ktorý je ľahký a ľahko sa prenáša?

Komfortné kočíky: flexibilita pre POKOJNÉ prechádzky všade!

Ideálny kočík pre vás je ten, ktorý zodpovedá vášmu životnému štýlu. A niekedy môže byť váš životný štýl veľmi flexibilný. Chcete si užiť nákupy v meste aj dlhé prechádzky v parku a potrebujete pohodlný kočík pre novorodencov, ktorý zvládne oboje! Potrebujete pohodlný kočík, ktorý si poradí s rôznymi typmi chodníkov vďaka odpruženiu na kolesách. Poskytuje vášmu dieťatku optimálny komfort vďaka čalúneným sedákom a dá sa vždy ľahko zložiť a odložiť. Výber je naozaj veľký, treba si to premyslieť. Keď už je jeden vybratý, vykročte s úsmevom a vychutnajte si krásne strávený čas s vašou ratolesťou.