Home / Láska, sex, vzťahy / Po rozchode kamaráti?

Po rozchode kamaráti?

Sú vzťahy, ktoré pretrvávajú a sú vzťahy, ktoré jednoducho nemajú šancu na budúcnosť a skončia. Či už boli jednoduché alebo komplikované, dlhé, či krátke, otázkou vždy zostáva, čo bude ďalej. Najmä pokiaľ ide o partnerský vzťah.

Je vôbec možné, aby dvaja ľudia, ktorí sa ľúbili, mohli pokračovať ako priatelia? Je mnoho príkladov, kedy priateľstvo po ukončenom vzťahu je len utópiou. Nájdu sa však aj takí, ktorí na svojho bývalého, či bývalú nedajú dopustiť. Veľa závisí od vyzretosti oboch bývalých partnerov, miery a povahy vzájomných konfliktov a tiež od okolností, za akých sa vzťah rozpadol.

WWW.S3-ID.COM/WP-CONTENT/UPLOADS/2012/08/07/

Možno to máte čerstvo za sebou a zvažujete, či priateľstvo prijať, alebo odmietnuť. Teraz, keď je všetko príliš čerstvé, sa takéto rozhodnutie nerobí ľahko. Preto si nechajte čas na rozmyslenie, vychladnutie a zhodnotenie všetkých pre a proti. Ak bola medzi vami láska, nestratí sa zo dňa na deň. Nebolo by dobré, keby jeden z vás išiel do priateľstva s tým, že sa vráti to, čo už raz skončilo. Je pravda, že ste spolu určitý čas zdieľali súkromie, poznali sa hlbšie a bývalého partnera ťažšie dostávate z hlavy von. Keď si to však urovnáte, je ten správny čas na priateľstvo po vzťahu.

Normálni ľudia by nemali mať problém vychádzať spolu po rozchode, pokiaľ za rozchodom neboli nejaké vážne a obzvlášť dramatické dôvody. Máte predsa kopec spoločných zážitkov, spoločných známych, viete sa spolu smiať a jednoducho toho druhého poznáte. Je fajn zachovať si z bývalého partnerského vzťahu to dobré, čo fungovalo. Priatelia si väčšinou vravia veci, na ktoré v partnerskom vzťahu nemali odvahu, vedia si poradiť a podržať sa vo chvíľach, keď to ten druhý potrebuje. Môžete mať rovnaké konflikty, ako keď ste boli spolu, ale zmenila sa situácia a vy to isté riešite teraz jednoducho inak. Emočne ste už predsa niekde inde, pretože už neriešite vzťah medzi mužom a ženou.

Priateľstvo dvoch ľudí po rozchode môže fungovať. A môže fungovať oveľa lepšie ako ten vzťah, ktorý mali predtým. Chce to len čas a odvahu dať priateľstvu šancu.

Text: Barbie

Foto: sxc.hu

Leave a Reply