Home / Láska, sex, vzťahy / Skorý sex kazí nové vzťahy

Skorý sex kazí nové vzťahy

Určite sa nám všetkým vryli veľmi hlboko do povedomia rady našich rodičov a starých rodičov. Či už boli náboženského, alebo akéhokoľvek iného podtónu. Tak či onak, sex pred 15-tym rokom si väčšina neužívala. A to je dobre.

Spomeňte si  na tieto dobre myslené rady a využite ich na to, aby ste si nový objav udržali aj po prvom sexe.

Čím skôr, tým horšie.

Máte novú známosť? Sex patrí k zdravému vzťahu tak isto, ako pyramídy k Egyptu. Je však dobré začať s ním hneď – v ešte rozvíjajúcom sa vzťahu? Správna odpoveď je nie! Každá žena by sa mala zamýšľať nad vhodným časom, kedy mať sex s novým partnerom. Väčšina nad tým však vôbec ani len neuvažuje a vzťah skončí skôr ako začne. Anonymná anketa britského časopisu dokázala, že sexuálna zdržanlivosť s novým mužom pomáha utužovať vzťah v tej najdôležitejšej fáze – v začiatkoch. Muži potrebujú čas na to, aby vás lepšie a hlbšie spoznali ešte pred intímnym zblížením.

Nebojte sa počkať!

Ak nepatríte k ženám, ktoré premýšľajú nad tým, kedy je ten vhodný čas – začnite nimi byť.

Skorým sexom totiž oberáte muža o čas, ktorý mu patrí a ktorý potrebuje. Na čo? Na to, aby sa do vás zamiloval. Niekedy je to oveľa viac času ako si myslíte. A predpoklad, že sex mu pomôže so zamilovanosťou nie je správny. Dokonca sex môže narušiť fázu zamilovávania sa, alebo ju dokonca úplne prekaziť.

Odpoveď na otázku „Koľko treba počkať?“ nie je jednoduchá. Záleží od viacerých faktorov, ktoré by mohli časový údaj ovplyvniť. Každý muž potrebuje iný čas na to, aby vám začal dôverovať, aby vás spoznal ako osobu – ako kamarátku, nie ako sexuálny objekt.

Ideálne je začať vtedy, keď vaše schôdzky prestávajú vyzerať ako kamarátske stretnutia, ale podobajú sa už na schôdzky medzi dvoma ľuďmi, ktorým na sebe záleží. Ak nebudete vedieť „prečítať“ váš objekt, kľudne sa ho po čase opýtajte, ako to berie, aby ste vedeli na čom ste. Nič na tom nie je, samozrejme ak muža nepostavíte pred hotovú vec, že spolu už chodíte. Vtedy sa môžu zľaknúť a zmiznúť. Takže odporúčam – buďte príjemná spoločníčka, kamarátka, buďte spontánna a nezabúdajte na to, že muži sa radi a veľa smejú. A po čase prídu aj intímne chvíľky, ale už sa nebudete musieť báť, že vám utečie.

Text: Gabika

Foto: sxc.hu

Leave a Reply