Home / Ostatné / Zaujímavosti / Je brána do pekla naozaj v Rusku?

Je brána do pekla naozaj v Rusku?

Mýty a legendy o pekle sú také staré ako ľudstvo samotné. Na jednej strane stojí miesto „odmeny“ a na druhej je miesto „pre zatratené duše“. Počuli ste už o sibírskom pekle? Čo je na ňom také zaujímavé? Je len ďalšou fantazmagóriou? Možno. No spomedzi všetkých mýtických tvrdení je najpravdepodobnejšie a najviac z neho mrazí na koži.

Bolo to v roku 1970, keď ruská vláda dala dokopy tím skúsených geológov, ktorí mali na Sibíri previesť hĺbkový vrt (tzv. Kolský vrt). Stal sa najhlbším vrtom na svete a zapísal sa do Guinessovej knihy rekordov. Jeho účelom nebolo hľadanie ropy, ale obyčajné preskúmanie litosféry. Tím viedol Dr. Azzacov. Napriek tomu, že geológovia získali okolo 12 000 nových objavov, Kolský vrt sa stal zaujímavým niečím celkom iným. Vrt bol ukončený v roku 1992. O niekoľko rokov sa začalo verejne rozprávať o tom, prečo vlastne ukončili tak úspešný výskum. Začalo sa povrávať, že vedci otvorili bránu do pekla. Pichli do osieho hniezda. Ruskí výskumníci spustili do vrtu o hĺbke 14,4 km mikrofón. Vôbec netušili, čo sa im tu podarí nahrať. Zachytený audiozáznam koluje po internete. Je otázne, či je autentický, no to už nech si vyloží každý ako chce. Teplota vo vrte údajne dramaticky vzrástla až na 2000 stupňov Celzia. Namiesto zvukov tektonických dosiek a ich pohybov zaznamenali vedci ľudský hlas kričiaci bolesťou. Vydesení pracovníci sa začali domnievať, že narazili na samotné peklo a vypustili zlé sily. Počuli zatratené duše? Okrem vysokej teploty šokovalo geológov aj to, že vrták sa začal náhle a divoko otáčať. Je teda stred Zeme dutý? Je tu miesto pre temné a pekelné sily? Vedci boli natoľko vystrašení, že sa báli ďalej vo svojom výskume pokračovať.

Začali sa vynárať otázky, špekulácie a mnoho oficiálnych (i menej oficiálnych) správ. Mnohí sa pýtali, či je možné, aby bolo peklo pre náš svet hmatateľné, umiestnené do diery v zemi. Veď vždy sa opisuje ako niečo duchovné, mimozemské. Špekulovalo sa aj o nahrávke. Z oficiálneho hľadiska sú to prirodzené vibrácie, ktoré môžu pripomínať ľudské hlasy.

Naozaj je vstupná brána do pekla v Rusku? Objavili sa tiež správy, že vystrašeným inžinierom boli podané nelegálne lieky na odstránenie krátkodobej pamäte.

Nech už to bolo akokoľvek, tak príbeh okolo Kolského vrtu naštartoval mnohým krotiteľov mýtov, rozpútali sa diskusie a ľudia si akosi viac začali uvedomovať zodpovednosť za svoje činy.

Nasledujúca ukážka zachytáva podivné zvuky, ktoré sú podľa niektorých obyčajným remixom, oficiálne sú to prirodzené vibrácie, ale podľa iných je to peklo.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply