Home / Kultúra / Sixtínska kaplnka takmer v 3D

Sixtínska kaplnka takmer v 3D

Vatikán, najmenší štát sveta láka mnohých. Dozaista pre fakt, že na čele tejto cirkevnej monarchie, a samozrejme, i na čele katolíckej cirkvi  stojí pápež. Vatikán láka ale i iným – nenapodobiteľnými stavbami, akými sú Bazilika Sv. Petra, Sixtínska kaplnka ako súčasť Apoštolského paláca, či samotné Svätopeterské námestie, priľahlé budovy a prekrásne záhrady.

A práve Sixtínska kaplnka je tým, na čo chceme upriamiť vašu pozornosť. Táto sakrálna stavba, ktorej základy sa začali stavať v druhej polovici 15. storočia bola pôvodne pápežovou súkromnou kaplnkou. Sixtínska kaplnka patrí celosvetovo k najvyhľadávanejším miestam, čomu dozaista vďačí nielen faktu, že sa tu už od roku 1870 koná tzv. konkláve, ale hlavne pre svoje nenapodobiteľné maľby. Azda najviac obdivovaný je samotný strop, ktorý má na „svedomí“ samotný MICHELANGELO Buonarroti

Dosť však slov, pozrite si takmer naživo, ako Sixtínska kaplnka vyzerá, pokochajte sa nádherou, ktorá vznikala dlhé roky, pokiaľ nabrala silu, ktorá z nej dodnes vyžaruje.

Kliknite sem pre zobrazenie Sixtínskej kaplnky takmer z 3D pohľadu.

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Erik

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

 

Leave a Reply