Home / Blog / Krb – záruka spokojnosti počas zimy!

Krb – záruka spokojnosti počas zimy!

„Je ti zima dievčatko?“ –  nejako takto by sa dalo opísať počasie, ktoré nás v posledných dňoch zasiahlo. Z letných teplôt sme sa dostali na šokujúce a nepredvídateľné jesenné prehánky, čo je neklamným znakom začiatku vykurovacej sezóny. Pri slovnom spojení „vykurovacia sezóna“ sa mnohým ľuďom zahmlí pred očami vzhľadom na očakávané vysoké náklady za plyn. Vynára sa tak otázka, ako ušetriť. Na každú otázku existuje odpoveď a táto ju má jednoznačnú – drevom! Keďže náklady na vykurovanie drevom na jednu vykurovaciu sezónu sú stále neporovnateľne nižšie ako vykurovanie s plynom, tak skvelou voľbou môžu byť aj krby za dobré ceny.

Na výber máte krby, krbové vložky, krbové kachle, či sporáky a iné zariadenia so spoločným základom, no rôznym využitím. Potreby Vás “teplomilných” budú uspokojené na maximum! Pri rozhodovaní sa o tom, že chcete ušetriť a využívať vo svojom príbytku najtradičnejším typ ohrevu pomocou dreva, prípadne brikiet, je potrebné pouvažovať, či budete vykurovať teplovzdušne (ohrev vzduchu), alebo chcete vykurovať aj radiátory. Od tohto rozhodnutia závisí mnoho nadväzujúcich parametrov, napríklad i priemer komína, na čo sa často zabúda. Pri príliš malom priemery riskujete nedostatočný prívod vzduchu pri spaľovaní a súčasne aj nedostatočný únik splodín, čo rozhodne nie je žiaduce!

Preto si pred objednaním preverte možnosti, ktoré Váš príbytok ponúka, aby ste nešli do príliš slabého alebo naopak, do príliš výhrevného krbu.

Je skvelé, že vybaviť si svoj domov teplom môže byť dnes tak lacné a jednoduché. Zaobstarajte si kachle a pocítite na vlastnej koži, na zdraví svojej rodiny, ale i na peňaženke, že Váš výber bol tou najsprávnejšou voľbou. Nechajte sa inšpirovať ponukkou špecialistu krbtech.sk a vyberte krb, kachle, krbovú vložku či akýkoľvek iný typ kotla, s ktorým prežijete najkrajšie sviatky v roku pri neopakovateľnej atmosfére horiaceho ohňa a príjemného tepla!

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: PR článok

Foto: sxc.hu