Home / Cestovanie / Ruská krajina – nevyčerpateľná studnica záhad

Ruská krajina – nevyčerpateľná studnica záhad

O tom, že Rusko je akousi nevyčerpateľnou studnicou záhad, krajinou, ktorá ukrýva mnoho tajomstiev a legiend, sme sa presvedčili už niekoľkokrát. Skúsme teraz nahliadnuť na dve z jej TOP ponuky.  Zastavme sa pri úkaze, ktorý sa tu údajne vyskytuje už od 80. rokov. Skupinka ľudí našla v tom čase medzi hustými a hlbokými ruskými lesmi neskutočne záhadné kruhové diery o priemere asi 1-2 metre. Sú prispôsobené akoby priechodu jedného človeka. Pýtate sa, čo je na týchto dierach také podivné? Nachádzajú sa v ťažko dostupnom teréne. Nie je možné, aby sa sem dostala nejaká technika. Nikdy sa tu tiež žiadne stopy po ťažkých strojoch nenašli. Okolie je…

Review Overview

User Rating: 1.68 ( 3 votes)

O tom, že Rusko je akousi nevyčerpateľnou studnicou záhad, krajinou, ktorá ukrýva mnoho tajomstiev a legiend, sme sa presvedčili už niekoľkokrát. Skúsme teraz nahliadnuť na dve z jej TOP ponuky.  Zastavme sa pri úkaze, ktorý sa tu údajne vyskytuje už od 80. rokov. Skupinka ľudí našla v tom čase medzi hustými a hlbokými ruskými lesmi neskutočne záhadné kruhové diery o priemere asi 1-2 metre. Sú prispôsobené akoby priechodu jedného človeka. Pýtate sa, čo je na týchto dierach také podivné? Nachádzajú sa v ťažko dostupnom teréne. Nie je možné, aby sa sem dostala nejaká technika. Nikdy sa tu tiež žiadne stopy po ťažkých strojoch nenašli. Okolie je pokojné, neporušené a nebyť nevysvetliteľného úkazu, tak priam idylické. Odborníci, ktorí šli oblasť preskúmať, si najskôr mysleli, že ide o veľmi symetrické testovacie vrty. Vzhľad stien by mohol ich teóriu potvrdiť. Steny sú totiž poškriabané akoby nejakým prístrojom, možno i vrtákom. Keď sa však na to pozreli reálne, tak si nevedeli predstaviť, aký by to musel byť stroj, ktorý by toto dokázal. Okolie otvorov je neporušené. Prečo boli teda takéto diery vytvorené? Pár nadšencov si dovolilo tvrdiť, že ide o zvláštny prírodný jav. Sila prírody je síce nevyspytateľná a úžasná, no vedci nad takouto teóriou iba neveriacky krútia hlavami. Opäť sa raz potvrdilo, že tam, kde zlyháva veda, prichádzajú na rad dohady a špekulácie.

Diery šokovali aj zástancov „Dutej Zeme“. Najreálnejšie sa zdá riešenie, že boli vyvŕtane zo vzduchu. Znova je tu však to pochybné „ale“. Nepoznáme žiadne stroje, ani inú modernú techniku, ktorá by toto dokázala. Možnosť, že diery boli vytvorené zo vzduchu, sa náramne páči „lovcom mimozemšťanov“. Ich nadšenie utvrdil aj fakt, že hornina z otvoru dier sa v tunajšom okolí nenachádza, takže sem musela byť dovezená. V Rusku, ale i po celom svete, je takýchto dier s nejasným pôvodom niekoľko. Podaktoré vyzerajú ako brázdy po niečom, čo nečakane spadlo z neba a ťahalo sa po zemi. Iné pripomínajú noru veľkých zvierat. Skeptici iba nezaujato mávnu rukou, že toto všetko má reálne vysvetlenie. Čo tak napríklad podpovrchová voda, ktorá vymlela dieru až tak, že sa jej vrch prepadol? No záhadné otvory vždy po pár metroch končia a nikam nevedú. Odkiaľ by sa teda voda vzala? Oficiálne, vedecké či reálne vysvetlenie nikto nepodal, ak nerátame toto… V 70. rokoch údajne zostrojil ruský biológ Viktor Grebennikov lietajúci prístroj, vďaka ktorému objavil celkom nový druh energie. Malo ísť o niečo ako antigravitácia. Svoj stroj mal údajne testovať v miestach podivného úkazu, ktorý mal byť výsledkom nepodarených pristáti stroja. Popis vraj súhlasí i s vedcovými záznamami.

Viac ako tajomné diery šokujú však tzv. sibírske kotly nachádzajúce sa v najmenej obývanej ruskej oblasti Jakutsko. Ide o kovové kruhové stavby, ktoré majú byť pozostatkom po pradávnych mimozemských astronautoch. Boom okolo kotlov spustila expedícia Ivana Mackerleho (pozrite si priložené video) do tzv. Údolia smrti. Takto ho nazvali lovci, ktorí kotly našli a spoznali ich dopad na svoj organizmus.

Mnoho tých, ktorí toto miesto navštívili onedlho zomreli. Zistilo sa, že v oblasti sa nachádza nevysvetliteľná energia, možno radiácia, ktorá negatívne vplýva na ľudských organizmus a ľudia, ktorí sa ku kotlom priblížia, majú vážne zdravotné problémy. Merania však nič extrémne nezachytili. I ďalšie výpravy potvrdili sústavu piatich kovových štruktúr ponorených do bariny. Niektorí výskumníci ochoreli už v priebehu výskumu, iní neskôr. Nik netuší, čo sú to za objekty a na čo boli využívané. Časť verejnosti si myslí, že ide o akési obranné prostriedky vyrobené mimozemšťanmi za účelom obrany Zeme napríklad aj proti asteroidom. Dôkazom tohto tvrdenia môže byť i Tunguzká explózia.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=VufVuFQkMHQ’]

Takýchto i podobných záhad, ktoré si nevieme logicky vysvetliť, máme po celom svete neúrekom. Veľa z nich si ani nedovoľujeme vykladať, pretože by celkom rozvrátili naše doterajšie tvrdenia, výklad histórie a pod. Človek „dobil“ mesiac, skúma vesmír, no ani zďaleka netuší, čo ukrýva naša Zem.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: freedigitalphotos.net