Home / Cestovanie / 5 najnebezpečnejších pristávacích dráh

5 najnebezpečnejších pristávacích dráh

Chystáte sa na  jarnú či letnú dovolenku a plánujete využiť leteckú dopravu? V tom prípade zvážte, či si vybrať nasledujúce letiská. Prečo? Pristávanie môže byť na nich občas nebezpečné a plné adrenalínu! Pre adrenalínových nadšencov je to však výzva. Pozrime sa spoločne na zopár možností, ako sa trošku báť. Prinášame vám 5 leteckých pristávacích dráh, ktoré sú zároveň súčasťou jedinečných prírodných úkazov. 1. Wellington, Nový Zéland Na tejto dráhe je desivý fakt, že je krátka. Dosť nemilá predstava okúpať sa skôr ako vystúpime z lietadla. Situáciu komplikuje zároveň aj veterné počasie, ktoré býva na tomto úseku často nepriaznivé.     2.…

Review Overview

User Rating: 1.11 ( 4 votes)

Chystáte sa na  jarnú či letnú dovolenku a plánujete využiť leteckú dopravu? V tom prípade zvážte, či si vybrať nasledujúce letiská. Prečo? Pristávanie môže byť na nich občas nebezpečné a plné adrenalínu! Pre adrenalínových nadšencov je to však výzva. Pozrime sa spoločne na zopár možností, ako sa trošku báť. Prinášame vám 5 leteckých pristávacích dráh, ktoré sú zároveň súčasťou jedinečných prírodných úkazov.

1. Wellington, Nový Zéland

Na tejto dráhe je desivý fakt, že je krátka. Dosť nemilá predstava okúpať sa skôr ako vystúpime z lietadla. Situáciu komplikuje zároveň aj veterné počasie, ktoré býva na tomto úseku často nepriaznivé.

pristávacie dráhy 1

 

 

2. Saba Landing Strip, Juancho E. Yrausquin Airport

Krátky úsek pre pristávaciu dráhu môže byť problémom aj na tomto letisku. Je to jediné letisko na ostrove Saba, ktorý sa nachádza v Karibiku. Dráha je “dlhá” iba hrôzostrašných 396 metrov! Treba však uznať, že ostrov vyzerá veľmi prívetivo pre človeka, ktorý chce na chvíľku uniknúť z reality veľkomesta.

pristávacie dráhy 2

 

 

3. Courchevel Airport, Francúzsko

Zimné prostredie v Alpách môže byť takisto riskantné a počasie nemusí vždy dopriať. Aby ste pristáli na tejto mimoriadne malej dráhe, musíte byť veľmi skúsený pilot. Výhľad je však prekrásny!

pristávacie dráhy 3

 

 

4. Letisko v meste Lukla, Nepál

Mount Everest istotne netreba špeciálne predstavovať. Medzi horolezcami je známe tiež nasledujúce letisko. Ak chcú zdolať tento viac ako 8 kilometrov vysoký vrch, tu začína ich náročná cesta. Z dôvodu krátkej pristávacej dráhy sa však stalo už aj tu niekoľko havárií. Je potrebné byť skutočne opatrný.

pristávacie dráhy 4

 

 

5. Letisko Princezny Julianny, St Martin

Malé dráhy nútia veľké lietadlá letieť nízko nad zemou už pár kilometrov pred pristátim. Takéto letisko sa nachádza aj v St. Martin a kúsok od neho je pláž, ktorá je obľúbená medzi miestnymi ľudmi i turistami. Nie každý sa môže pochváliť tým, že pri opaľovaní mu letelo lietadlo iba pár metrov nad hlavou! Odporúčame zažiť.

pristávacie dráhy 5

 

Zdroj: welldonestuff.com

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Leave a Reply