Home / Ostatné / Zaujímavosti / Šokujúce foto najväčšieho znečistenia na svete!

Šokujúce foto najväčšieho znečistenia na svete!

Vitajte v Indonézii. Konkrétne pri rieke, ktorá sa nazýva Citarum. Je tak masívne znečistená, že cez odpadky nevidíte ani vodu. Vrchol ľudskej evolúcie, vývoja a geniality je viditeľný na prvý pohľad. Takmer 5 miliónov ľudí žije v povodí tejto rieky. Ich činnosť je však iba zlomkom skutočného znečistenia odpadkami. V blízkosti sú textilné továrne, ktorých príspevkom do rieky sú tony toxických odpadov. Na tomto hroznom znečistení sa podieľa viac ako 2000 podnikov.

Táto hrozivá rieka je však nenahraditeľnou pre miestne poľnohospodárstvo ako zásobáreň vody či na rybolov.  Tečie cez ryžové polia, kde túto vodu používajú ľudia na čistenie, varenie a pitie. Najviac znečistenú rieku na svete! Je hrozivá predstava, aké typy baktérií a vírusov v týchto špinavých vodách rieky sú. Ale pre miestnych je nenahraditeľná a musia sa na ňu spoliehať, aby vôbec prežili.

Napriek faktu, že v roku 2008 schválila Azijská rozvojová banka pôžičku v obrovskej výške na vyčistenie rieky, stále zostáva považovaná za svetovo najviac znečistenú.

Ešte raz, vitajte v Indonézii – v krajine protikladov. Šokujúce foto si môžete pozrieť na: http://www.viralnova.com/worlds-most-polluted-river/

Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:  https://www.pisem.sk/2014/02/04/modra-laguna-idealne-miesto-na-kupanie/

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: http://www.viralnova.com/worlds-most-polluted-river/

 Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply