Home / Bývanie / Kúpeľňa potrebuje správne osvetlenie. Ako vybrať to najvhodnejšie?

Kúpeľňa potrebuje správne osvetlenie. Ako vybrať to najvhodnejšie?

Kúpeľňa je miesto, kde trávime väčšinu nášho každodenného života a k normálnemu fungovaniu je bez pochýb nutnosťou. Je dobré ak disponuje základnými prvkami akými je vaňa, sprchovací kút, umývadlo poprípade toaleta. Pri jej zriadení ale podceňujeme to najpodstatnejšie – svetlo. Kúpeľne sa vo väčšine domácnosti nachádzajú na miestach , kde je minimálna prístupnosť denného svetla a tým pádom je nutné si toto svetlo vykompenzovať svetlom umelým a v konečnom dôsledku čo najprirodzenejším.

Vyberte správnu intenzitu

Pri výbere svietidiel do kúpeľne by sme mali pozerať na rozmery, svetelný zdroj a intenzitu. V priestoroch kúpeľne sú veľmi obľúbené svetlá umiestnené na bočných stenách alebo v rohoch. Intenzita svetla na týchto miestach by nemala byť silná. Prevažovať by malo osvetlenie s jemnejšou intenzitou. Naopak svetlá, ktoré umiestňujeme nad zrkadlo alebo na strop, by mali byť intenzitou silnejšie.

Veľmi moderné sú bodovky, ktoré v kúpeľní vytvárajú jemné osvetlenie a takisto jednoduchý dizajn. Kúpeľňa tak pôsobí otvorenejšie a vzdušnejšie, čo je pri tomto type priestoru nevyhnutné. Ak ste zástancami nástenných alebo stropných svietidiel taktiež si môžete prísť na svoje. Na súčasnom trhu je široká paleta svietidiel najrôznejších tvarov a rozmerov a vy si môžete vybrať to, čo sa vám skutočne páči.

artemide-mercury-mini-sospensione-220x220

Viac prirodzenosti menej umelého

Veľa ľudí robí pri výbere svetiel obrovský prehrešok a to z dôvodu, že siahajú väčšinou po svietidlách ktoré sú nadrozmerné a svojim svetlom veľmi intenzívne. Kúpeľňa nie je kuchyňa ani vaša pracovňa. Je to miesto relaxu a predovšetkým oddychu a tak by tomu mali zodpovedať aj kúpeľňové doplnky. Jemnejšie osvetlenie a jednoduché tvary sú najlepšou voľbou.

Širokú paletu svietidiel aj do kúpeľne nájdete aj na stránke casca.sk. Pestrá paleta produktov najrôznejších rozmerov, tvarov a farieb poteší nejedného labužníka interiérového dizajnu. Naplánujte si vašu kúpeľňu tak, aby bola čo najštýlovejšia a najútulnejšia aj vďaka svietidlám.

FOTO: casca.sk

Leave a Reply