Home / Vyberáme / Tie najlepšie potraviny na chudnutie

Tie najlepšie potraviny na chudnutie

Rozhodli ste sa zhodiť pár kíl navyše? No okrem aktívneho cvičenia je potrebné zmeniť váš jedálničiek, ktorý by mal byť bohatý na vitamíny, minerály a mal by obsahovať čo najmenej kalórií.

Zelenina

Listová zelenina ako je kel alebo špenát majú niekoľko vlastností, ktoré sú ideálne na chudnutie. Obsahujú nízke percento kalórií a sacharidov, neuveriteľne množstvo vitamínov, vlákniny a antioxidantov. Tiež obsahujú vápnik, ktorý je dôležitý na stavbu vašich kostí

Kapusta obsahuje množstvo antioxidantov a najmä vitamín C. Môžete ju pridať do vašich obľúbených šalátov alebo aj ako prílohu k hlavnému jedlu.

Weight loss and diet collage.

Ovsené vločky

Ovsené vločky sú známe najmä tým, že sú skvelou voľbou na raňajky. Sú bohaté na rozpustné vlákniny, ktoré hrajú dôležitú rolu pri spomaľovaní trávenia a pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi. Miska ovsených vločiek s bielym nízkotučným jogurtom je teda skvelý nápad na raňajky, ktoré vás zasýtia až do obedu.

Zelený čaj

Výhody zeleného čaju pozná už určite každý z vás. Urýchľuje fungovanie vášho metabolizmu a je skvelý pri spaľovaní tukov. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a to prospieva ku zdravému vzhľadu pokožky, účinne bojuje proti ochoreniam a poškodeniam voľnými radikálmi.

Losos

Mastné kyseliny, ktoré obsahuje práve táto ryba, pomáha bojovať s príznakmi starnutia. Je ideálnou voľbou na obed, pretože pomáha spaľovať tuk a okrem toho je veľmi zdravý pre vaše srdce. Doporučuje sa jesť aspoň tri krát za týždeň.

Cottage syr

Jedným z najlepších mliečnych výrobkov je práve cottage syr, ktorý obsahuje bielkoviny. Je charakteristický tým, že obsahuje malé percento sacharidov a tukov. Môžete si ho dať na olovrant spolu s tmavým pečivom a verte, že vás perfektne zasýti.

Čo ešte pridať do vášho jedálničku?

  • Avokádo
  • Strukoviny
  • Polievky
  • Zemiaky
  • Vajcia

 

Zdroje: authoritynutrition.com, Obrázky:  viperagp + Kurhan / Dollar Photo Club