Home / Móda / Ako vyzerá doplnenie gélových nechtov?

Ako vyzerá doplnenie gélových nechtov?

Často krát sa mi stáva, že žienky ktoré si nechajú urobiť nechty prvý krát, prípadne na nejakú príležitosť a nestretli sa s nimi ešte sa dosť čudujú ako sa nechty doplnia a obnovia. Tak som pripravila malý fotopostup pre tých, ktorých to zaujíma a nevedia si to predstaviť.

11130801_1113050722045731_1328081827_n

  1. Krok

V prvom kroku si musíme zbrúsiť starý materiál – celé zdobenie až na tip (prípadne prírodný necht), pritom samozrejme musíme dbať na to aby sme necht nepoškodili. Na brúsenie môžeme použiť brúsku a potom detailnejšie dobrúsime pilníčkami, prípadne ak nemáme k dispozícii brúsku nie je problém zbrúsiť starý materiál len za pomoci pilníkov (samozrejme musia mať vhodnú zrnitosť)

  1. Krok

V druhom kroku vidíme, že už máme nechtíky zbrúsené, o niečo skrátené (podľa požiadavky) a upravené do želaného tvaru. Na takto pripravený necht môžeme začať novú modeláciu, ktorej predchádza ešte aplikácia prípravkov ako je  cleaner na očistenie a odmastnenie, primer či dezinfekcia (protiplesňová) fáza.

  1. Krok

V treťom kroku sme už začali novú modeláciu, najskôr (po aplikácii potrebných prípravkov) sme natreli prvú tenkú vrstvu stavebného  UV gélu na celú plochu nechtu a nechali vytvrdiť. Na vytvrdené nechty sme začali s novým zdobením –  naniesli sme farebné UV gély, a znova každý necht sme nechali vytvrdiť v UV lampe.

  1. Krok

Pokračujeme v zdobení  – už máme nanesené a vytvrdené farebné gély ako sme chceli a pokračujeme v zdobení s trblietavými práškami. Miesto na ktorom chceme aplikovať prášok natrieme tenučko stavebným gélom a naň nasypeme, alebo pomocou štetca nanesieme prášok a jemne rozorieme do stratena a následne dáme vytvrdiť. Keď už máme takto nazdobené nechty zalejeme ich stavebnou vrstvou UV gélu a vytvoríme na nechte tzv. C-oblúk (oblúk ktorý vidíme keď sa pozrieme na necht zboku –  správny tvar nechtu) a necháme vytvrdiť po jednom v UV lampe

  1. Krok

Vytvrdené nechty zaliate stavebným gélom odmastíme (gél aj po vytvrdení ostáva lepkavý, preto sa táto stiera) a prebrúsime a tým pádom zmatníme – upravíme tvar nechtu, ktorý mohol gél rozliať ,  vybrúsime gél, ktorý zatiekol a prebrúsime povrch nechtu, aby neobsahoval nerovnosti.

  1. Krok

Na takto prebrúsené nechty pripravené na poslednú fázu, môžeme ešte nalepiť kamienky. Kamienky sú 3D zdobenie preto sa lepia na povrch  a nezalievajú sa do stavebného gélu. Kamienky pripevníme prostredníctvom lepu, alebo ich umiestnime priamo do finish gélu – vrchného lesku, ktorý sa nanáša v tenučkej vrstve ako posledný krok.